Aleksander Ovečkin vlaga v nogomet

Drugi športi 10. Maj 202117:10 > 17:14
Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin

Ruski hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin je investiral finančna sredstva v ameriški ženski nogometni klub Washington Spirit. Ekipa Washingtona nastopa v najvišjem rangu ženskega nogometa v ZDA, ligi NWSL.

Pomembno je podpreti ženske in ženski profesionalni šport. Zame je bilo ob tem pomembno tudi, da nekaj vrnem Washingtonu in skupnosti v tem delu države. V tem mestu podpiram vsa moštva,” je dejal 35-letni Moskovčan, ki večji del kariere igra za ekipo Capitals in je eden najboljših strelcev v zgodovini lige NHL. Pred tem je kot najstnik nosil dres Dinama iz ruske prestolnice.

Skupaj z ženo si rad ogledam nogometne tekme, dvoboje v ameriškem nogometu in baseballu. Če imam priložnost pomagati in podpreti ekipe, to storim,” je še dejal Ovečkin, ki je menda navdih dobil od matere Tatjane, ki je v dresu Sovjetske zveze kot košarkarica osvojila dve zlati kolajni na OI.

Poleg Rusa je v Washington Spirit doslej investirala tudi zlata olimpijska telovadka Dominique Dawes. V moštvu Severne Karoline ima lastniški delež japonska teniška igralka Japonka Naomi Osaka, medtem ko sta del lastniške strukture v ekipi Angel City ameriška teniška igralka Serena Williams in njena rojakinja, nekdanja alpska smučarka Lindsey Vonn.

 

Komentari

Vaš komentar