VIDEO: Bruins ‘nahecali’ novega kapetana

Drugi športi 8. Jan 202117:03 > 17:04

Boston Bruins imajo po 14 letih novega kapetana. Črko "C" bo po novem na dresu nosil Patrice Bergeron, ampak s Kanadčanom so se soigralci in trenerji pred razglasitvijo malce pošalili.

Glavni menedžer Don Sweeney je v slačilnici oznanil ime novega kapetana. Na presenečenje vseh je k sebi poklical Brada Marchanda in mu podaril dres s črko “C”. Izraz na Bergeronvem obrazu je bil neprecenljiv, nato pa je Marchand hitro povedal, da vsi vedo, kdo je pravi kapetan in čestital svojemu soigralcu v napadu, ki je nato iz rok predsednika kluba Cama Neelyja prejel svoj dres v C-jem.

35-letni Patrice Bergeron za Bruins igra vse od leta 2003, zadnjih 14 let pa je bil pomočnik kapetana Zdena Chare, ki je pred novo sezono podpisal za Washington. Bergy je postal 20. kapetan v 97-letni zgodovini kluba.

Bergeron je v svoji karieri v NHL odigral 1089 tekem, je pa član prestižnega Triple Gold Cluba, saj je osvojil naslov svetovnega prvaka (2004), olimpijsko zlato (2010, 2014) in Stanleyjev pokal (2011). Štirikrat je bil prejemnik trofeje Selke za najboljšega napadalca v obrambnih nalogah.

POVEZANO

 

Komentari

Vaš komentar