Zdeno Chara se seli v Washington

Zdeno Chara
Zdeno Chara

Leto 2020 je bilo za športne navijače iz Bostona zelo slabo. Najprej so zvezdnika bejzbolske ekipe Red Sox Mookieja Bettsa zamenjali v Los Angeles, nato je legenda lige NFL Tom Brady podpisal za Tampo Bay, zdaj pa se je v Washington preselil kapetan hokejistov Bruins, Zdeno Chara.

Slovaški branilec, ki bo marca dopolnil že 44 let, je v Boston prišel kot prost igralec leta 2006 in bil od samega začetka kapetan moštva. Leta 2011 je dvignil Stanleyjev pokal, Bruins pa so v finalu igrali (in izgubili) še v letih 2013 in 2019.

Chara je v ligi NHL debitiral leta 1997, za NY Islanders, Ottawo in Boston pa je odigral 1553 tekem, kar ga uvršča na 15. mesto večne lestvice.

POVEZANO

Najstarejši igralec v ligi NHL si je želel podaljšanja pogodbe z Bostonom, saj je hotel tam skleniti kariero, vendar so se v upravi kluba odločili, da bodo priložnost raje dali mladim igralcem.

V WASHINGTONU BO IGRAL ZA “DROBIŽ”

Chara je tako podpisal enoletno pogodbo v vrednosti “le” 795 tisoč dolarjev z Washington Capitals. Z bonusi bi lahko zaslužil še dodatnih 730 tisočakov.

“Z družino smo imeli srečo, da smo več kot 14 let živeli v čudovitem Bostonu. Boston Bruins so me nedavno obvestili, da računajo na številne mlade in nadarjene igralce in spoštujem njihovo odločitev. Na žalost se je moj čas ponosnega kapetana Bruins končal. Vedno bom Bruin. Vedno bom ljubil Boston”, je na Instagramu zapisal Zdeno Chara.

206 cm visokega Slovaka so se razveselili v novem klubu. “Veselim se, da ne bom več delal tega! Vsaj na tekmah ne… Dobrodošel v DC, Veliki Z!!!”, je na Twitterju objavil napadalec Capitals TJ Oshie.

Chara je bil eden glavnih akterjev zlate dobe športa v Bostonu, saj so tamkajšnje ekipe v velikih štirih športih v ZDA med leti 2001 in 2019 skupaj osvojile kar 12 naslovov prvaka (Patriots/NFL 6, Red Sox/MLB 4, Celtics/NBA 1, Bruins/NHL 1) in še šestkrat igrale v finalih.

Komentari

Vaš komentar