Na Jesenicah v svoje vrste dodali obetavnega branilca

Alpska liga 4. Jun 202220:33
Foto: Guliverimage

Na Jesenicah so po vrnitvi Žana Jezovška iz Ljubljane in podaljšanju pogodbe z Ericom Pancetom, Gašperjem Glavičem in Jašo Jenko zdaj predstavili še drugo okrepitev pred novo sezono. Vrste železarjev bo okrepil obetavni, 20-letni branilec Aljoša Pretnar.

Gre za mladega branilca, ki bo 20. avgusta dopolnil svojih okroglih 20 let. Prve hokejske korake je naredil kot napadalec v blejski hokejski ekipi, kjer je preživel večino svoje kariere. Zadnje tri sezone pa je bil Aljoša Pretnar član ekipe U20 nemškega kluba Kaufbeuren, kjer je izuril svoje hokejsko znanje branilca in imel eno vodilnih vlog. Mladi branilec je tudi član reprezentance Slovenije U20, kjer mu je bila na zadnjem svetovnem prvenstvu dodeljena tudi vloga namestnika kapetana. Na Jesenicah bo nosil dres s številko 77.

“Prestop na Jesenice mi pomeni ogromno, saj sem kot otrok vedno hodil v Podmežaklo na tekme in si nikoli nisem predstavljal, da bom kdaj dobil takšno priložnost. Igrati za rdeči dres mi bo v veliko čast, ponos in veselje,” je dejal ob podpisu pogodbe.

“Mislim, da mi bodo na Jesenicah pomagali, da bom lažje napredoval, saj sem še mlad. Lansko sezono jim je malo zmanjkalo do osvojitve alpske hokejske lige, tako da pričakujem osvojitev tega pokala v letošnji sezoni. V državnem prvenstvu pa si želim, da bi zasedli čim višje mesto,” je še dodal Pretnar.

Komentari

Vaš komentar