Negotova klubska prihodnost ga ne obremenjuje

Hokej 9. Feb 202310:38
Foto: Uroš Skaza

Članska hokejska reprezentanca je že v Bolzanu, kjer bo od danes do sobote sodelovala na prijateljskem turnirju štirih držav. Med risi, ki so potovali na Južno Tirolsko, je tudi vratar Gašper Krošelj, ki se je ekipi pridružil prvič po lanskem maju in domačem prvenstvu v Tivoliju.

Danes ob 17.30 bo slovenska reprezentanca pod vodstvom Matjaža Kopitarja odprla prijateljski turnir štirih držav z obračunom proti Italiji. Na svojo priložnost v vratih bo čakal tudi Gašper Krošelj, ki bo po napovedih selektorja tako kot Luka Gračnar in Matija Pintarič branil na eni od treh tekem v teh dneh.

“Vesel sem, da sem po dolgem času spet v reprezentanci. Verjamem vase in v fante, ki so na zboru. Vem, da imajo kakovost, zato so bili tudi vpoklicani. Veliko jih ne poznam. Na tekmah se največ vidi, kje smo. Časa je še dovolj, lige se še igrajo. Je pa ta turnir dobra odskočna deska proti svetovnem prvenstvu,” o pričakovanjih pravi 35-letni Ljubljančan.

Na lanskem svetovnem prvenstvu divizije I je bil prav Krošelj eden od junakov slovenske reprezentance, da si je izborila vrnitev med elito. Branil je na treh tekmah in ob več kot 93-odstotni uspešnosti prejel le tri zadetke. Pomemben člen ekipe bo tudi maja v Rigi, tja pa ne bo prišel s toliko tekmami v nogah, kot bi si želel.

Foto: Uroš Skaza

Za češko Mlado Boleslav, kjer brani že peto sezono zapored, je letos nastopil le dvajsetkrat. “Tako pač je. Če si tujec, je drugače. Drugi vratar (Filip Novotny, op. p.) ima pogodbo še za drugo leto, jaz ne. Prav zato hočejo njega več v golu, saj bo ostal, jaz pa ne. Se ne sekiram, branim takrat, ko branim. Ni mi problem, verjamem vase. To me ne obremenjuje,” dodaja Ljubljančan, ki pravi, da bi bil kot mlajši hokejist v takšni situaciji bolj frustriran, zdaj pa se s situacijo dobro sooča.

V Rigi, kamor si želi priti predvsem zdrav (letos je po dolgem času za njim sezona brez zdravstvenih težav), se bo Slovenija srečala tudi s Češko in Slovaško: “To bo nekaj posebnega. V klubski garderobi se o tem že pogovarjamo. Čehi bi morali najprej igrati na Finskem, pa so jih zamenjali z Američani in bodo v Rigi v naši skupini. Tam bo tudi Slovaška, v klubu imamo tri njene reprezentante. Super, da se bomo srečali na prvenstvu, se veselimo.”

Slovenija se bo na SP, ki se začne 13. maja, v skupini B poleg Čehov in Slovakov merila še s Švico, Kanado, Norveško, Latvijo in Kazahstanom.

O negotovi klubski prihodnosti pa Krošelj zaenkrat še ne razmišlja. “Nič še ni jasno, vse je še odprto. Tudi ta isti klub, ali kaj drugega. Bom videl. Kar bo, bo. Zaupam si, tudi drugi vidijo moje kvalitete. Pa naj gre za druge češke klube ali pa klube iz Evrope. Nimam še nič dogovorjenega,” še dodaja izkušeni čuvaj mreže, ki ga veseli dejstvo, da v reprezentanci lahko sodeluje tudi z novim trenerjem vratarjem Robertom Kristanom.

Spored prijateljskega turnirja, Bolzano

Četrtek, 9. februar:

Madžarska – Južna Koreja 4:1
Slovenija – Italija 1:0

Petek, 10. februar:

13.30 Južna Koreja – Slovenija
17.30 Italija – Madžarska

Sobota, 11. februar:

13.00 Madžarska – Slovenija
17.00 Južna Koreja – Italija

Komentari

Vaš komentar