Po popoln zaključek prvenstva

Hokej 8. Maj. 202211:53
Delite:
Bomo v Tivoliju še četrti dan poslušali Zdravljico? Foto: Uroš Skaza

Slovenska hokejska reprezentanca je že v petek dosegla zastavljeni cilj in se prihodnje leto vrača v elitno divizijo. A še prej čaka rise zadnja tekma domačega prvenstva (19.00), ko jim bodo na revialnem obračunu nasproti stali hokejisti Južne Koreje.

V petek zvečer je bilo v Tivoliju znova veselo. Nadaljeval se je niz slavja Slovenije na domačih prvenstvih divizije I, skupine A. Po letih 2001, 2007, 2010 ter 2012 se bo tudi leto 2022 zapisalo v zgodovinske knjige. Risi so izkoristili prednost domačega terena in se znova prebili v prvi razred svetovnega hokeja.

Čeprav so bili igralci po tekmi z Madžarsko več kot zadovoljni, da so izpolnili zastavljeni cilj, so se zavedali, da turnirja še ni konec. Slovenijo namreč za zaključek bojev v Tivoliju čaka še obračun z Južno Korejo.

Azijci so bili prvopostavljeni nosilci turnirja, a po prepričljivih predstavah Slovenije in Madžarske so že pred zadnjo tekmo ostali brez možnosti za eno od prvih dveh mest, ki vodita med elito. Še več, po porazu proti Litvi bodo turnir ne glede na razplet današnjih tekem končali na četrtem mestu, tretje bo pripadlo baltskim hokejistom.

Foto: Uroš Skaza

“So taka ekipa, da vedno igrajo na polno. Tudi ko igramo na prijateljskih tekmah, nikoli ne stopijo koraka nazaj, pač pa veliko drsajo in napadajo. Moramo biti pazljivi, odigrati dobro tekmo,” je o današnjem tekmecu v petek razmišljal najučinkovitejši igralec turnirja Žiga Jeglič. “Cilj je dosežen, kar smo si zadali, smo tudi dosegli. Še vedno imamo do konca eno tekmo, ki jo bomo oddelali stoodstotno, saj želimo štiri zmage,” pa je o tekmi, ki je ne bodo vzeli z levo roko, razmišljal njegov klubski soigralec in kolega v napadu Jan Urbas.

Omenjeni dvojec se bo danes udaril za naziv najkoristnejšega igralca turnirja, zaenkrat sta ob pri sedmih točkah.

Slovenija se je z Južno Korejo nazadnje pomerila lani avgusta na kvalifikacijah za olimpijske igre, ko so bili izbranci Matjaža Kopitarja po porazih proti Danski in Norveški od tekmecev boljši s 4:1. Tudi sicer so risi uspešnejši, na skupno sedmih tekmah so zbrali šest zmag, Koreja je zmagala le zadnjem obračunu prvenstva divizije I, skupine A v Nur-Sultanu 2019 (5:3). Predtem so bili Slovenci v vseh treh obračunih tega ranga tekmovanja boljši od Azijcev (2010: 8:3; 2014: 4:0, 2016: 5:1).

 

Komentari

Vaš komentar