VIDEO: Pol ducata golov v mreži nemočnih Kraljev

Drugi športi 2. Maj 20217:37 > 8:20 0 komentarjev
Anže Kopitar
AP Photo/Ross D. Franklin

Los Angeles Kings so v Ligi NHL odigrali če četrto zaporedno tekmo proti tekmecem iz Kalifornije Anaheim Ducks in z zadnjo ekipo lige visoko izgubili (6:2). S tem porazom so kralji izgubili vse možnosti za uvrstitev v končnico.

Kralji so z Anaheimom od 27. aprila do 1. maja odigrali kar štiri obračune, ekipi z dna Zahodne divizije pa sta si razdelili vsaka po dve zmagi.

Tokrat so bili kralji močno nadigrani. Domačini so preko Trevorja Zegrasa povedli v osmi minuti prve tretjine. V drugem delu so se nadaljevali napadi domačih, ki so po golih Jacoba Larssona in Nicolasa Deslauriersa po 40 minutah igre vodili že s 3:0. Ko je v zadnji tretjini na 4:0 povišal Max Jones je bila tekma odločena.

Vrhunci tekme

Tekma je minila v luči slovesa Ryana Millerja. 39-letni vratar Anaheima je v četrtek sporočil, da po sezoni končuje kariero. To je bila zanj zadnja domača tekma, saj njegovo moštvo do konca rednega dela sezone čakajo le še tekme v gosteh.

Miller je bil tako blizu, da bi se poslovil s t.i. shutoutom, oziroma nedotaknjeno mrežo. Veselje mu je pokvaril Sean Walker, ki je s precej sreče zadel potem, ko se je plošček po njegovem strelu odbil od Brendana Lemieuxa.

V zaključku tekme je v vsako mrežo padel še po en plošček za končnih 6:2. Anže Kopitar je tokrat ostal brez točke, na ledu je preživel 14:34 in ostal brez strela.

Po tekmi je Millerju za dolgo kariero čestital tudi slovenski hokejski as.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!