Belgijec do tretje etapne zmage, miren dan za Rogliča in ostale favorite

Kolesarstvo 27. Avg 202413:46 > 17:30 1 komentar
Wout van Aert
Foto: Profimedia

Wout van Aert (Visma - Lease a Bike) je zmagovalec desete etape dirke po Španiji. Dan so popestrili ubežniki, med favoriti za končno zmago je bilo zelo mirno. Primož Roglič ostaja drugi v skupnem seštevku.

Kolesarji so imeli včeraj prost dan, tako da so morda mnogi pričakovali pester dan z močnim begom. Sprva so se v beg podali Wout van Aert, Marc Soler in William Junior Lecerf, kasneje sta se jim pridružila še Quentin Pacher in Juri Hollmann, poskusi protinapadov v ozadju so poskrbeli, da njihova prednost ni nikoli zares presegla 30 sekund. Nazadnje, približno 90 kilometrovm pred ciljem, se je glavnina zadovoljila, peterica pa si je uspela privoziti tudi do šest minut prednosti.

V glavnini je bilo zelo mirno, Ben O’Connor in njegova ekipa pa so dopustili, da je dan pripadel ubežnikom. Na drugom vzponu dneva Alto de Mabia se je sicer za nekaj časa v ospredje postavila Rogličeva ekipa, toda prednost ubežnikov je bila prevelika.

Še pred zadnjim vzponom je na ravnini napadel Van Aert, ki mu je sledil le Pacher. V glavnini je sicer pospešila ekipa EF Education – EasyPost, toda rdeča majica ni bila niti za trenutek v težavah.

Na koncu sta se za zmago v “sprintu” pomerila Belgijec in Francoz, vse je potekalo po pričakovanjih, saj je Van Aert z lahkoto prišel do zmage.

Vodilni Avstralec Ben O’Connor (Decathlon AG2R) ima tako še naprej 3:53 minute naskoka pred Rogličem in 4:32 pred Ekvadorcem Richardom Carapazom (EF Education-EasyPost). Četrti je Španec Enric Mas (Movistar) s 4:35 minute zaostanka, potem ko je bil najbolj prepričljiv v nedeljski gorski etapi.

V sredo bo na sporedu še ena razgibana etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi v okolici Padrona. Kolesarje 11 km pred ciljem čaka strm trikilometrski klanec Puerto Cruxeiras (8,9 %), nato pa sledi še spustu do cilja do tehnološkega parka Cortizo.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Španiji, 10. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje