Avstralec znova najmočnejši v sprintu, na vrhu brez sprememb

Kolesarstvo 4. Sep 202417:55 > 18:10 0 komentarjev
Kaden Groves
Kaden Groves Foto: Profimedia

Avstralec Kaden Groves je zmagovalec 17. etape od Arnuera do Santanderja (141,5 km). Odlični sprinter je bil še tretjič na letošnji Vuelti močnejši od konkurence. Drugi je bil Čeh Pavel Bittner, tretji pa Belgijec Vito Braet. V skupnem seštevku ni bilo sprememb.

Kolesar ekipe Decathlon AG2r La Mondiale Ben O’Connor ima štiri dneve pred koncem pet sekund prednosti pred slovenskim asom Primožem Rogličem (Red Bull-Bora-hansgrohe), ki tokrat v deževnem vremenu ni napadal. Sprint glavnine je sicer dobil Avstralec Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), kar je že njegova tretja etapna zmaga na dirki, drugo mesto je zasedel Čeh Pavel Bittner, tretje pa Belgijec Vito Braet. Roglič je ciljno črto prečkal na 35. mestu.

“Danes ni bilo lahko, premočen sem do kosti. Na srečo sem imel zelo razpoloženo ekipo, ki je skupaj s Kern Pharmo in DSM nadzorovala pobeg. Moral sem se ji oddolžiti z zmago. To je bila moja zadnja priložnost, s tremi zmagami pa moram reči, da je bila letošnja Vuelta zame super uspešna,” je po svoji 19. zmagi v karieri, deseti na španskih cestah in šesti na Vuelti, dejal Groves, ki ima v točkovanju za najboljšega po točkah zdaj že več kot 100 točk prednosti pred zasledovalci in bo bržkone zmagovalec te razvrstitve. Na roko mu je šla tudi smola Wouta van Aerta, ki je po grdem padcu na včerajšnji etapi moral odstopiti.

Četrtkova 18. etapa od Vitorie do Maesta bo spet razgibana, ampak se ne bo končala na vzponu, temveč s spustom.

Kolesarska dirka po Španiji, 17. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!