Nova etapna zmaga za Španijo, Roglič se je otresel konkurenta

Kolesarstvo 5. Sep 202414:45 > 17:31 1 komentar
Urko Berrade
Foto: Guliverimage

Urko Berrade Fernandez (Kern Pharma) je zmagovalec 18. etape dirke po Španiji. Veliko dogajanja smo videli tudi v skupini z rdečo majico, Primož Roglič ostaja na drugem mestu v skupnem seštevku, veliki poraženec dneva pa je Mikel Landa, ki je izgubil več kot tri minute.

Ekipa Kern Pharma, ki je na Vuelto prišla preko wildcarda, je za zdaj navdušila. To je bila namreč že tretja etapna zmaga na letošnji dirki po Španiji.

Etapa na papirju ni obljubljala spopada med favoriti, v beg se je podalo več kot 40 kolesarjev. Na samem začetku je kolesarjev težave povzročal veter, vodilni Ben O’Connor se je za nekaj časa znašel v težavah, a hitro ujel priključek.

Dogajanje v skupini s favoriti smo videli na vzponu Puerto Herrera. Tempo je narekovala ekipa EF Education-EasyPost, Richard Carapaz pa je večkrat pospešil. Primož Roglič in Enric Mas sta mu brez težav sledila, veliko več težav pa je imela rdeča majica, ki je izgubil priključek tik pod vrhom, toda O’Connor je na spustu ujel favorite.

Največ težav je imel Mikel Landa, ki je na vzponu izgubil več kot pol minute, toda ker je bilo do cilja še več kot 40 kilometrov, Španec pa se je znašel v izgubljenem položaju, je na koncu izgubil več kot tri minute. Več kot tri minute za Rogličem je danes zaostal tudi Američan Sepp Kuss.

V ospredju je Berrade Fernandez napadel tik pod vrhom zadnjega nekategoriziranega vzpona, v ozadju pa ni bilo pravega sodelovanja, tako da je preostalim ubežnikom preostal le sprint za drugo mesto.

V petek bo na sporedu 19. etapa z zahtevnim zaključnim klancem. Kolesarji bodo pot ob 13.29 začeli v Logronu, končali pa okoli štiri ure kasneje po strmem vzponu na Alto de Moncalvillo.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Španiji, 18. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje