Vuelta: Wellensu etapa, Roglič ne da rdeče majice

Kolesarstvo 24. Okt 202018:32 > 18:37
Phil Walter/Getty Images

Belgijec Tim Wellens je zmagovalec pete etape dirke po Španiji. Po pobegu v drugi polovici preizkušnje je ugnal drugega Francoza Guillauma Martina in tretjega Nizozemca Thymena Arensmana. Rdečo majico vodilnega je s četrtim mestom zanesljivo ubranil slovenski zvezdnik Primož Roglič.

Wellens je na koncu slavil s štirimi sekundami naskoka pred Francozem Guillaumom Martinom, medtem ko je bil tretji Nizozemec Thymen Arensman (+0:12).

V ozadju je z dvema minutama zaostanka Primož Roglič dobil šprint glavnine. 30-letni as iz Strahovelj nad Kisovcem je najbližjega tekmeca v skupnem seštevku Ekvadorca Richarda Carapaza ugnal za štiri sekunde, Irec Dan Martin pa je 500 metrov pred ciljem padel, izgubil skoraj dve minuti, a zaradi pravila zadnjih treh kilometrov in odločitve sodnikov tako kot ostali ne bo izgubil časa. Padec se je zgodil, potem ko je Jose Joaquin Rojas (Movistar) zadel ob zadnje kolo Rogliča, ki je bil odlično postavljen v strmem zaključku,

Španec pa je za seboj odnesel še nekaj kolesarjev, med katerimi je bil tudi Dan Martin. Tako v boju za rdečo majico Roglič ohranja pet sekund prednosti pred Ircem in ter 13 pred Ekvadorcem.