Roglič lahko že v torek vrne udarec

REUTERS/Stephane Mahe/Pool

Čeprav je Primož Roglič v cilj brutalne nedeljske etape na Dirki po Španiji, ki se je končala z nečloveškim vzponom na Alto de l'Angliru, prišel z manjšim zaostankom za glavnim tekmecem v boju za končno zmago Richardom Carapazom, bo že v torek dobil priložnost nadoknaditi zamujeno.

Povezano

Etapne zmage se je veselil Hugh Carthy, ki je v skupnem seštevku skočil na tretje mesto (+ 0:32), nato so v cilj z zaostankom 16 sekund skupaj prišli Aleksandr Vlasov, Enric Mas in Richard Carapaz, še dodatnih deset sekund pa so zaostali Primož Roglič, njegov glavni pomočni Sepp Kuss in Daniel Martin. Carapaz je v skupnem seštevku na vrhu prehitel slovenskega zvezdnika, ki ima pred ponedeljkovim prostim dnevom in torkovim kronometrom deset sekud prednosti.

Nisem imel najboljšega dne, ampak je na koncu v redu. Vesel sem. Nadaljujemo s kronometrom. Težak bo. Dal bom vse od sebe in bomo po torku videli, kako vse skupaj stoji,” je po prihodu v cilj 12. etape Dirke po Španiji dejal Roglič in se posebej zahvalil Kussu, ki bi se verjetno potegoval za etapno zmago, če v najhujših predelih klanca ne bi ostal ob svojem kapetanu.

Kolesar Ineos Grenadiersa bo torkov kronometer začel z minimalno prednostjo pred Slovencem, ki bo med glavnimi kandidati za novo etapno zmago. “Na kronometru je vse možno,” Roglič v napovedih vseeno ostaja previden.