Si bo Roglič po kronometru znova nadel rdečo majico?

Kolesarstvo 3. Nov 202010:15 > 10:25
Twitter

Dirka po Španiji gre naprej. 13. etapa prinaša 33,7 kilometra dolg kronometer, ki bo potekal na trasi Muros - Mirador de Ezaro, slovenski as Primož Roglič pa bo v zeleni majici najboljšega po točkah lovil povratek v rdečo majico za vodilnega v skupnem seštevku.

Dirka po Španiji je že vstopila v tretji teden, razlike v skupnem seštevku pa zelo majhne. V zadnji teden preizkušnje je kot vodilni vstopil Richard Carapaz (Ineos), ki pa ima pred Rogličem (Jumbo-Visma) samo 10 sekund prednosti. Znotraj 35 sekund sta še Dan Martin (Israel Start-Up Nation) in Hugh John Carthy (EF Pro Cycling).

Roglič je rdeči majico izgubil v 12. etapi z najtežjim vzponom Vuelte na Angliru, kjer je bil Carapaz močnejši. Ponedeljek je bil dan za počitek in dan za vnovično testiranje karavane na novi koronavirus, pri Jumbo-Vismi pa so vsekakor skovali tudi taktiko, kako Rogliča vrniti na vrh skupnega seštevka.

Povezano

Torkov kronometer je edina tovrstna etapa na letošnji izvedbi Vuelte, kjer je lani slavil prav Primož Roglič, ki je prav z zmago na individualni vožnji na čas naredil ključni korak za slavje v skupnem seštevku.

Trasa kronometra je sicer zelo podobna 20. etapi Toura, na kateri je Roglič po epskem nastopu Tadeja Pogačarja izgubil rumeno majico. Na Vuelti Pogačarja ni, Roglič pa je trenutno vsekakor eden najmočnejših kolesarjev v tej disciplini.