Pat McQuaid: Froome se ne bo izvlekel

Kolesarstvo 16. Dec 201712:30 > 12:32
Dennis Doyle/Getty Images

Nekdanji predsednik krovne organizacije UCI Pat McQuaid dvomi, da se bo Christopher Froome izvlekel iz dopinškega škandala.

Nekdanji prvi mož Mednarodne kolesarske zveze (UCI) McQuaid pa tem meni, da je Froomov pozitiven test katastrofa za kolesarstvo, hkrati se boji, da bo Team Sky, daleč najuspešnejša in najbogatejša kolesarska ekipa zadnjih let, izgubila vso kredibilnost. “Ne vem, kako lahko Chris mirne vesti reče, da se je držal pravil in da jih ni kršil. Dejstvo je, da JE kršil pravila. Izsledki so pokazali, da je bil v njegovem vzorcu dvakratnik dovoljene količine substance. Zdaj je na potezi on, da dokaže, kaj bi lahko storil drugače,” je dejal McQuaid in dodal: “Od omenjenega dogodka so zdaj pretekli že trije meseci in za zdaj še niso našli kakršnega koli odgovora ali rešitve.”

McQuaid je prepričan, da se Froome ne bo mogel izogniti prepovedi nastopanja, ki je za podoben primer v preteklosti že doletela Alessandra Petacchija in Diega Ulissija, če si ne bo uspel oprati imena, mu bodo odvzeli tudi zmago na letošnji Vuelti. Ruski hekerji so septembra lani sicer poudarili, da je Froome jemal tudi steroide.