Roglič zmagovalec dirke po Romandiji!

Kolesarstvo 29. Apr 201815:02 > 15:11
Eurosport

Slovensko kolesar Primož Roglič je tudi po zadnji etapi dirke po Romandiji ostal v rumeni majici in dosegel drugo skupno zmago v letošnji sezoni - pred tremi tedni je slavil na dirki po Baskiji.

Zadnjo etapo v Ženevi je sicer dobil Nemec Pascal Ackermann, Primož Roglič pa je v cilj prišel v glavnini. Aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas je skupno vodstvo na letošnji dirko po Romandiji prevzel po drugem dnevu in ga zadržal vse do konca. S tem je nadgradil lanski uspeh, ko je dirko po Romandiji končal kot tretji.

Za Rogliča je to druga zmaga na dirkah svetovne serije. Najuspešnejši Slovenec z zmago več ostaja Simon Špilak, ki je leta 2010 dobil dirko po Romandiji, v letih 2015 in 2017 pa je bil najboljši na dirki po Švici. Špilak je do zmage v Romandiji prišel naknadno po diskvalifikaciji Alejandra Valverdeja, Prekmurec pa je omenjeno dirko še trikrat končal na drugem mestu.

Roglič sicer slavi svojo peto skupno zmago v karieri, saj je že pred tem slavil še na dirki po Sloveniji, po Azerbajdžanu in na dirki po Algarveju (ta sicer ne sodi v svetovno serijo), letos pa je torej dodal še zmagi na dirki po Baskiji in Romandiji.