Roglič: Decembra bo padla odločitev o Touru

Kolesarstvo 26. Okt 201811:13 > 11:16
Getty Images

Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič je bil med povabljenci na uradni predstavitvi trace naslednje dirke po Franciji, vendar odločitve o tem, ali bo tudi v letu 2019 napadal rumeno majico, še ni sprejel.

Z ekipo (Lotto NL-Jumbo) se bomo decembra, ko bodo znane trase vseh Grand Tourov, usedli in se odločili, na katerih dirkah bom sploh nastopil,” je za TV SLO ob predstavitvi naslednje trase francoskega Toura povedal Primož Roglič.

Organizatorji so vnovič pripravili razgibano dogajanje. Pet etap se bo končalo s ciljem v klanec, kolesarji bodo prevozili 30 gorskih prelazov, v kar treh primerih pa bodo nastopajoči z etapo končali nad 2000 metri nadomrske višine.

Na papirju so po navadi vse trase videti precej podobno, morda sploh ne tako ekstremno težke, a tekmovalci potem sami naredimo kakšno etapo težko. Tour je največja dirka na svetu in drugače, kot da bo težko, ne more biti,” izpostavlja zmagovalec letošnje kraljevske etape na dirki po Franciji in dodaja: “Všeč so mi bili predvsem ti visoki prelazi, ki se vračajo: Galibier, Izoard, Val Thorens …”

Roglič si je po naporni sezoni, v kateri je bil med drugim tudi četrti na francoski pentlji, privoščil nekaj dni odmora, kmalu pa bo že začel s pripravami na novo tekmovalno obdobje. “Počitnic je zdaj konec. Iz Pariza potujem na Nizozemsko, kjer imam sponzorske obveznosti, novembra se že začnejo prvi treningi in priprava na novo sezono.”