Kolesarstvo v največji krizi po drugi svetovni vojni

Kolesarstvo 11. Apr 202020:10 > 20:13
Twitter

Epidemija koronavirusa je močno prizadela tudi kolesarski šport. Mednarodna kolesarska zvezva (UCI) je začasno ali trajno odpustila vseh 130 zaposlenih, vodilnim pa močno zmanjšala plače.

Povezano

Ob tem bodo krizo občutile tudi nacionalne kolesarske zveze, ki bodo prejele veliko manj denarja. “UCI v takšni krizi ni bil od druge svetovne vojne. Epidemija je prizadela kolesarje, ekipe, organizatorje in naše poslovne partnerje, ki so v zadnjih letih skrbeli za vitalnost našega športa,” je pojasnil prvi mož UCI-ja David Lappartient.

Vse kolesarske dirke do 1. junija do prestavljene ali odpovedane, ogrožene pa so tudi vse dirke po omenjenem datumu vključno z Dirko po Franciji, ki bi se morala začeti 27. junija.

“Prišel je trenutke, da kolesarska družina stopi skupaj. Moramo biti edinstveni, odgovorni in močni, če želimo, da kolesarstvo premaga to težko zdravstveno in gospodarsko krizo. Zaradi tega bomo morali sprejeti nekatere drastične, vendar nujne ukrepe. Samo tako bo kolesarstvo premagalo covid-19,” je sklenil Lappartient.