Bernal napovedal vojno Pogačarju

Kolesarstvo 23. Nov. 202119:00
Delite:
Foto: guliverimage

Kolumbijski kolesar Egan Bernal je v pogovoru za domačo kolesarsko revijo Mundo Ciclistico potrdil, da bo prihodnje leto nastopil na najbolj sloviti in prestižni večetapni dirki na svetu - po Franciji. Na zadnjih dveh Tourih je smetano pobral slovenski as Tadej Pogačar.

Štiriindvajsetletni Bernal je leta 2019 senzacionalno osvojil francosko pentljo, potem ko je v skupni razvrstitvi za 1:11 minute premagal klubskega sotekmovalca pri moštvu Ineos iz Velike Britanije in končnega zmagovalca v letu 2018 Gerainta Thomasa.

Na lanskem Touru je Bernal odstopil po 16. etapi zaradi bolečin v hrbtu. Letošnjemu nastopu se je odpovedal, zato pa je slavil na dirki po Italiji, ki poleg Toura in Vuelte velja za najbolj prestižno v svetu kolesarstva.

Naredil bo vse, da se ponovi 2019

“Celotne svoje treninge v pripravljalnem obdobju bom podredil nastopu na dirki po Franciji. Naredil bom vse, da se znova ponovi leto 2019,” je za omenjeno revijo med drugim dejal Bernal.

Prihodnje leto bo Tour na sporedu med 1. in 24. julijem. Dirka se bo začela na Danskem, tradicionalno pa se bo končala na Elizejskih poljanah v Parizu. Pred kolesarsko karavano je 3328 km dolga trasa polna izzivov, med drugim znova tudi vzpon na Alpe d’Huez in granitne kocke v okolici Arenberga. Skupaj bo ob dveh vožnjah na čas v prvi in predzadnji etapi na sporedu še šest gorskih, sedem razgibanih ter šest ravninskih etap.

Komentari

Vaš komentar