Čustveno slovo Rogliča od Francije

Drugi športi 4. Jul 202121:28 > 05. Jul 2021 9:43
Roglič se je od Francije poslovil ravno dan, predenj je ta zavila proti Tignesu. Foto: Guliverimage

Potem ko se je Primož Roglič skupaj z ekipo Jumbo-Visme pred začetkom devete etape dirke po Franciji odločil, da zaradi bolečin nima več smisla nadaljevati francoske pentlje, se je zdaj s čustvenim sporočilom oglasil še na družbenih omrežjih. Zapisal je, da se bo vrnil še močnejši.

Sladko-kisli so dnevi kolesarskih navdušencev v Sloveniji v zadnjem tednu. Medtem ko Matej Mohorič in predvsem Tadej Pogačar briljirata po francoskih cestah, pa je slovenska športna javnost obenem spremljala še muke Primoža Rogliča. Ta po padcu v zaključku tretje etape ni bil več konkurenčen preostalim kolesarjem, zato se je pred deveto etapo odločil, da zaključi trpljenje in zapusti Tour.

Od najbolj čislane dirke v svetu kolesarstva se je Roglič poslovil ravno na dan, ko je karavana zavila proti smučarskemu središču Tignes v Alpah. Ta je zaradi številnih priprav tam v zadnjem obdobju postal Rogličev tretji dom (za Slovenijo in Monakom), danes pa so se na jugovzhodu Francije na zaključnem vzponu zbrali številni slovenski navijači. Pred dnevom premora so videli novo odlično predstavo Pogačarja, še predtem pa se je po odhodu iz hotela od njih poslovil Roglič.

Svoje občutke je zvečer delil na družbenih omrežjih. “Niti slučajno nisem pričakoval ali si želel, da bom takole končal letošnji Tour v meni ljubem Tignesu. Bil sem v prevelikih bolečinah, zato sem moral odstopiti. Ampak še enkrat: vsi navijači, ki ste me čakali pred hotelom, znova ste mi dokazali, zakaj se je vredno boriti. Vrnil se bom,” je zapisal in dodal fotografijo v objemu partnericee Lore in sina Leva. Ni omenjal, ali se bo zdaj posvetil pripravi na olimpijske igre, glede te odločitve bo več znanega v prihodnjih dneh ali tednih.

Komentari

Vaš komentar