Legendarni Britanec bo nastopil tudi na Giru

Kolesarstvo 2. Maj. 202218:39
Delite:
Foto: MarcoAlpozzi- LaPresse via Guliver

Britanski kolesarski zvezdnik Mark Cavendish bo nastopil na dirki po Italiji, je sporočilo njegovo moštvo Quick-Step Alpha Vinyl. Šestintridesetletnik z otoka Man se po devetih letih vrača na Giro, najverjetneje pa bo izpustil nastop na dirki po Franciji.

Cavendish je sicer na Touru v karieri zbral 34 etapnih zmag, s čimer je izenačen z belgijsko legendo Eddyjem Merckxom.

Ekipa Quick-Stepa je sicer že večkrat sporočila, da se bo na Touru osredotočila na etapne zmage z Nizozemcem Fabiom Jakobsenom.

“Mark je naš adut za ravninske etape v Italiji,” je dejal športni direktor Davide Bramati. “Lahko bo računal na številčno pomoč svojih klubskih kolegov, ki ga bodo varovali in mu pomagali v zahtevnih in nepredvidljivih sprintih,” je še dodal italijanski funkcionar.

Cavendish je doslej na Giru slavil 15 etapnih zmag, rekord pa drži domači as Mario Cipollini s kar 42.

Izkušeni Britanec bo na italijanski pentlji tekmoval s številnimi odličnimi sprinterji, med njimi sta tudi Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal) in Francoz Arnaud Demare (Groupama-FDJ).

Boj za rožnato majico se bo začel v petek v Budimpešti, prva etapa pa se bo končala v Visegradu. Ob koncu dirke bo v 19. etapi (27. maj.) karavana za dobrih 37 km zavila tudi v Slovenijo.

Komentari

Vaš komentar