Pogačar na toskanskem makadamu

Drugi športi 6. Mar 20218:58 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Julien Goldstein/Getty Images

Kolesarje konec tedna čaka nadaljevanje svetovne serije.

V soboto bo na sporedu dirka Strade Bianche v okolici Siene, na kateri bo nastopil tudi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar. Na toskanskem makadamu bodo njegovi največji tekmeci Francoz Julian Alaphilippe, Nizozemec Mathieu van der Poel in Belgijec Wout Van Aert.

Pogačar, lanski zmagovalec dirke po Franciji, bo v Italiji v vlogi kapetana UAE Team Emirates. Družbo mu bo delal tudi rojak Jan Polanc, ki bo nastopil v vlogi pomočnika.

Od Slovencev bodo nastopili še trije člani Bahrain Victorious. Matej Mohorič bo na eni svojih najljubših preizkušenj lovil visoko uvrstitev, do katere mu bosta skušala pomagati rojaka Jan Tratnik in Domen Novak.

Preizkušnja Strade Bianche velja za eno najbolj priljubljenih v koledarju svetovne serije, ki vsako leto privabi več zvezdnikov kolesarstva. Tokrat so favoriti za zmago trije. Svetovni prvak Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step), lanski zmagovalec Van Aert (Jumbo-Visma) ter Van der Poel (Alpecin-Fenix).

Takoj za njimi je na stavnicah že Pogačar, ki je lani v peklenski vročini na prašnem makadamu zasedel 13. mesto. Tokrat bo vreme hladnejše, v zadnjih dneh pa se je izboljšala tudi vremenska napoved. Ta namesto dežja predvideva suho vreme, kar naj ne bi povzročilo večjih težav na skupno 63 km makadamskih cest v okolici Siene.

Skupna dolžina preizkušnje je sicer 184 km, najboljši pa bodo v cilju okoli 16.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!