Pogačar že odšteva dneve, Mezgec v lov za najboljšimi

Kolesarstvo 10. Jun 20229:44 > 11:05
Luka Mezgec bo lovil tretjo zmago na Dirki po Sloveniji. Foto: Aleš Fevžer

Poleg Tadeja Pogačarja in Mateja Mohoriča bo na Dirki po Sloveniji veliko pozornosti deležen tudi Luka Mezgec. Član ekipe BikeExchange Jayco bo na domačih cestah lovil tretjo etapno zmago, pa čeprav bo pri avstralskem moštvu prvi zvezdnik Nizozemec Dylan Groenewegen.

Organizatorji 28. izvedbe Dirke po Sloveniji so potrdili, da bo na letošnji slovenski pentlji nastopilo 22 ekip. Štiri od teh so članice najvišjega kakovostnega razreda World Tour, sedem jih prihaja iz drugorazrednega Pro Tour-a, deset moštev bo kontinentalnih, zraven pa bo še reprezentanca Slovenije.

Čeprav startna lista še ni dokončno potrjena, pa je že jasno, da bo tudi letošnja izvedba zvezdniško obarvana. Že dalj časa je jasno, da bosta nastopila slovenska zvezdnika Tadej Pogačar in Matej Mohorič, zelo verjetno pa zraven ne bo zvestega Pogačarjeva pomočnika Jana Polanca.

“Še pet dni do Dirke po Sloveniji,” svojim sledilcem na twitterju sporoča Pogačar:

Pri ekipi Bahrain Victorious bodo domače barve zastopali kar trije kolesarji, poleg Mohoriča se bosta na startu v Novi Gorici prihodnjo sredo pojavila še Jan Tratnik in Domen Novak. Zraven pa bo tudi Luka Mezgec (Team BikeExchange Jayco).

33-letni Kranjčan bo na Dirko po Sloveniji že devetič pripeljal svoje sotekmovalce iz narodnostno zelo pisane avstralske ekipe, kjer bo glavna zvezda nizozemski sprinter Dylan Groenewegen. Nekdanji moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi bo prvo ime BikeExchanga, a na svoj trenutek slave bo čakal tudi Mezgec.

Ta bo na slovenskih cestah lovil že svojo tretjo etapno zmago, do zdaj je roki najvišje dvignil leta 2017 v Ljubljani in 2019 v Celju. Največ možnosti za to se mu ponuja v Postojni v prvi etapi, v Rogaški Slatini v drugi ali v Novem mestu v zadnji, peti etapi. S tretjo zmago bi se sprinter, ki sicer na etapno zmago čaka že vse od Dirke po Poljski 2020, izenačil z Vincenzom Nibalijem, Primožem Rogličem, Tobiasom Steinhauserjem, Tomažem Nosetom in Olafom Pollackom, ki pri nasso zbrali tri etapne zmage.

Ekipe, prijavljene na Dirko po Sloveniji 2022:

World Tour: UAE Team Emirates, Team BikeExchange-Jayco, Astana Qazaqstan Team, Bahrain Victorious

Pro Tour: Alpecin-Fenix, Eolo-Kometa, Caja Rural-Seguros, Bardiani CSF Faizane, Euskaltel-Euskadi, Drone Hopper – Androni Giocattoli, Equipo Kern Pharma

Kontinentalne: Adria Mobil, Cycling Team Kranj, Ljubljana Gusto Santic, Dukla Banska Bystrica, HRE Mazowsze Serce Polski, Team Felbermayr – Simplon Wels, China Glory Continental Cycling Team, Global 6 Cycling, Team ColoQuick, Trinity Racing

Slovenska reprezentanca

Komentari

Vaš komentar