UAE Emirates Pogačarja zadržal s pravim bogastvom

Drugi športi 11. Mar 20218:50 0 komentarjev
Tadej Pogačar Primož Roglič
Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos

Tadej Pogačar vse od preboja na svetovno kolesarsko sceno velja za nekoga, ki bo v prihodnjih letih krojil razplet največjih dirk na svetu, zato ne čudi, da so pri ekipi UAE Emirates zanj pripravili močno izboljšano pogodbo.

Tadej Pogačar je pred kratkim z ekipo UAE Emirates podpisal novo dolgoročno pogodbo, ki se mu bo iztekla leta 2026. Pri sloviti Gazzetti dello Sport so se dokopali do podatka, da bo Pogačar po novi pogodbi na leto v žep pospravil pet milijonov evrov, s čimer bo med najbolje plačanimi mojstri svojega poklica.

Vincenzo Nibali pri ekipi TrekSegafredo na leto prejme tri milijone evrov, Egan Bernal jih pri Ineosu zasluži 2,8, na četrtem in petem mestu sta svetovni prvak Julian Alaphilippe z 2,3 milijona evrov in Wout van Aert iz Jumbo-Visme, ki zasluži sto tisočakov manj. Primožu Rogliču, ki te dni uspešno nastopa na dirki Pariz-Nica, naj bi trenutna pogodba z nizozemsko ekipo navrgla 2 milijona na sezono, je lani poročal L’Equipe. V lanski sezoni je v kolesarski karavani največ zaslužil Slovak Peter Sagan pri ekipi Bora-Hansgrohe – 5,5 milijona evrov.

Pogačar je po zmagi na “domači” dirki po ZAE v sredo začel z Dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, kjer je prvi favorit za končno slavje. Prvo ravninsko etapo je po ciljnem sprintu dobil Van Aert, Pogačar je na cilj v času zmagovalca prišel na 29. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!