Po izenačeni tekmi Ljubljančanom tesna končnica v Cluju

Eurocup 25. Sep 202420:00 > 20:00 1 komentar
Cedevita Olimpija
Foto: KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je novo sezono EuroCupa odprla z zmago na gostovanju v Romuniji. Po zelo izenačeni tekmi so zmaji v končnici zaigrali bolje od domačinov in se veselile pomembne zmage ter prvega para točk (93:86).

Ljubljančani so lani v drugorazrednem evropskem tekmovanju zmagali le enkrat, v zadnjih dveh sezonah skupaj, zato je ta zmaga zelo pomembna predvsem s psihološkega vidika. Glede na lanske rezultate je bila bogata romunska ekipa, ki je v prejšnji sezoni odlično igrala v rednem delu, v katerem je v svoji skupini zasedla drugo mesto, nato pa izpadla v četrtfinalu, v vlogi favorita.

Sam začetek je napovedoval, da bo to tudi upravičila, a Ljubljančani so hitro našli ritem, z odlično drugo četrtino prišli do vodstva po prvem delu. Tudi v drugem polčasu so nekajkrat prišli v slabe trenutke, toda vedno našli odgovor. V zadnji četrtini so po slabem začetku, ko več kot tri minute niso dosegli koša in domačim dovolili delni izid 12:0, zaostajali za sedem točk, a tekmeca ujeli, v zadnji minuti pa zadeli dve trojki, ki sta odločili zmagovalca. Najprej je bil pri izidu 86:85 natančen Brynton Lemar, 13,6 sekunde pa je z razdalje zadel še Devante Jones.

Najučinkovitejši v ljubljanski vrsti, ki je zadela kar 14 od 28 metov za tri točke, je bil Devin Robinson, dosegel je 20 točk, Lemar jih je dodal 16, Jones pa 15. Aleksej Nikolič je tako kot Lemar dosegel štiri trojke, Joan Beringer se je izkazal s sedmimi skoki.

Cedevita Olimpija
Foto: KK Cedevita Olimpija

Konec tedna bodo Ljubljančani v Stožicah v okviru lige Aba gostili Dubaj, naslednji torek pa se bodo v evropskem pokalu predstavili še domačemu občinstvu proti Umani Reyer iz Benetk.

Evropokal, skupina A

Evropokal, Skupina B

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje