Afera Heurtel – Je Barca svojega igralca za kazen pustila v Carigradu?

Evroliga 23. Dec 202015:37
Heurtel
Euroleague

Torkova evroligaška tekma v Carigradu med Efesom in Barcelono je po zvoku sirene poskrbela za neprijeten zaplet, ki meče slabo luč na katalonski ponos.

Mundo Deportivo poroča, da je Barcelona Thomasa Heurtela kazensko pustila v Turčiji. Prvi so na nenavadno zgodbo opozorili pri sindikatu španskih košarkarjev, kjer so sredi noči na Twitterju razkrili zapis o “zapuščenem igralcu v tujem mestu ob pol polnoči”. Pri sindikatu so se vprašali, kam se je izgubila človečnost.

Na nenavadno dogajanje po tekmi so prvi opozorili pri sindikatu španskih košarkarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na Twitterju so ponoči objavili zapis o “zapuščenem igralcu v tujem mestu ob pol polnoči” in se vprašali, kam se je izgubila človečnost.

Mundo Deportivo je nato predstavil več podrobnosti. Pri Barceloni po porazu z efesom (79:86) francoskemu reprezentantu niso dovolili, da bi se vkrcal na letalo. Katalonci so se dan zatem odzvali na vse kritike in razkrili svojo plat zgodbe. Heurtel je z ekipo odpotoval v Turčijo, kjer naj bi rešil svojo prihodnost. Košarkar se je Kataloncem zameril, ker se na skrivaj dogovoril za prestop k večnemu tekmecu blaugrane, madridskemu Realu. Pri Barci o tem niso želeli slišati, zato se je Heurtel s svojim zastopnikom včeraj sestal s predstavniki Fenerbahčeja, od koder bi v Barcelono prišel njegov rojak Leo Westermann.

Heurtel posledično ni bil v postavi za tekmo z Efesom, kot so razkrili pri Barceloni, pa zatrjujejo, da igralca niso pustili na letališču.

V klubu smo dovolili igralcu, da z nami odpotuje v Istanbul, da bi uredil svojo igralsko prihodnost. Opoldne sta igralec in njegov agent pogajanja prekinila. Zaradi zastoja pri pogajanjih in ker ni bil del moštva na tekmi, smo sklenili, da se ne vrne s skupino,” so zapisali pri Barci in dodali: “Zagotovili smo mu prenočitev v hotelu, letalsko vozovnico za komercialni polet in vse potrebne dokumente, da bi se lahko v Barcelono vrnil naslednji dan.

Na vse skupaj so se že v noči na sredo ostro odzvali nekateri košarkarji. Med prvimi se je oglasil član moskovskega CSKA-ja Mike James: “To je zares slabo sporočilo. Podrobnosti ne poznam, naslov pa razkriva, da ne gre za dogodek, ki bi bil do igralca dober.

Spremeni svoje mišljenje, prav nič nisem presenečen nad to potezo,” je Jamesu odgovoril nekdanji košarkar Barcelone Kevin Seraphin, svoje pa je dodal še en nekdanji član Barce, Tyrese Rice: “Niso ga pustili na letalo? Povedali so mu, da ne sme domov? Možakar ima družino in vse. Res upam, da bo odšel v Real, če je to možnost. Če bi takrat sam imel tako priložnost, bi odšel.

Heurtel je po poročanju španskih medijev že napovedal tožbo proti klubu, zaščito zanj pa je napovedal tudi že omenjeni sindikat košarkarjev v Španiji.

Komentari

Vaš komentar