Dončićeva asistenca z drugega planeta

Košarka 28. Okt 20228:40
Foto: Profimedia

Tisti, ki so govorili o tem, da bo Luka Dončić v tej sezoni Lige NBA eden glavnih kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca (MVP), so imeli še kako prav. Slovenski zvezdnik uživa, in ko je tako, je neustavljiv. To so na lastni koži občutili tudi zvezdniki Brooklyn Nets.

Dallas je v noči na petek po podaljšku slavil v New Yorku, glavni razlog za slavje nad zvezdniki Brookylna pa je bil fantastični Luka Dončić, ki se je ustavil pri norih 41 točkah, 11 skokih in 14 asistencah. Postal je šele 10. košarkar v zgodovini Lige NBA, ki mu je še tretjič uspelo trojni dvojček doseči z več kot 40 točkami.

V družbi Jordana in Birda

S tem se je pridružil tudi imenom ko so Michaelu Jordanu, Larry Birdu, … Absolutni rekorder je v tem statističnem podatku Oscar Robertson, ki mu je to uspelo 22-krat, denimo LeBronu Jamesu pa šestkrat.

Navadiš se, da vidi vse

Izjemni Ljubljančan je blestel pri asistencah, ki so se jim čudili tudi soigralci. “To je bila neverjetna podaja. Ne vem, kako je videl, a ko nekaj časa igraš z njim, se navadiš, da vidi vse in greš,” se je po tekmi smejalo Nemcu Maxi Kleberju. “Videl sem, kako ga podvajajo, zato sem si dejal, gremo, moram biti pripravljen, prišla je podaja, še enkrat, ne vem, kako je videl, a bilo je noro. Tako kot vsi se lahko le smejim in zmajujem z glavo,” je še opisal asistenci večera krilni košarkar Dallasa.

Nora podaja Luke Dončića:

Dončić: Težko pojasnim, saj pravega odgovora ni

Po tekmi so o potezi večera spraševali tudi slovenskega košarkarja. “Če sem pošten, res ne vem. Težko pojasnim, saj pravega odgovora ni. A kot kaže nekaj poskušam narediti na igrišču in delovalo je,” se je po zmagi v New Yorku smejalo tudi zvezdi večera.

Vrhunci sanjskega Dončićevega večera:

“Take in podobne neumnosti počnemo na treningih, zdaj pa je to delovalo tudi med tekmo,” je še sklenil Dončić, ki je Dallas popeljal še do druge zmage v sezoni. Dallas je zdaj polovično uspešen, ima dve zmagi in dva poraza.

Njegov kripton le met za tri točke

Dončić v povprečju dosega norih 36,3 točke, ob tem pa dodaja še 9,5 skoka in 9,3 asistence. Njegov kripton v tej sezoni je le met za tri točke (ima le 26,3-odstotni izkoristek meta), če popravi še to, bo slovenski superman neustavljiv. Čakajte, a ni že zdaj? Samo nebo je meja, je med vrsticami poudaril tudi trener Mavsov. “Lahko smo presrečni, da imamo v ekipi nekoga, kot je Luka,” je vse zgoraj napisano lepo zapakiral tudi trener Dallasa Jason Kidd.

Košarkarji Dallasa bodo zdaj naslednjih pet tekem igrali v domači dvorani. Prva jih čaka že v soboto, ko v goste prihaja ekipa Oklahoma City Thunder.

Komentari

Vaš komentar