Phoenix Aytonu zaprl vrata za prestop k Indiani

Košarka 14. Jul 20228:30 > 15. Jul 2022 8:31 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Ross D. Franklin via Guliver

Deandre Ayton in Indiana Pacers sta se dogovorila za štiriletno pogodbo v vrednosti 133 milijonov dolarjev, je za ESPN potrdil njegov zastopnik. Phoenix Suns, Aytonova prvotna ekipa, je imela 48 ur časa, ali bo ponudbo izenačila, saj je 23-letni center omejen prosti igralec. Po le nekaj urah so Sunsi to tudi storili. Ameriški center tako ostaja v Arizoni.

Sunsi so v preteklosti oklevali, da bi Deandreju Aytonu na mizo dali maksimalno pogodbo. Želel si jo je, potem ko je Phoenix leta 2021 popeljal v finale lige NBA, vendar naj v Phoenixu ne bi verjeli, da je vreden tako visoke pogodbe. Zdaj odločitev ni več bila v njihovih rokah.

Imeli so le dve možnosti, bodisi enačijo ponudbo bodisi ga izgubijo zastonj. Z Indiano se ne morejo več pogajati o podpisu in menjavi, in kar je morda še pomembneje, ne morejo več v pogajanjih za Kevina Duranta uporabiti Aytona kot sredstva za menjavo.

Ayton torej ostaja v Phoenixu, tako je rešeno vsaj eno od večjih vprašanj letošnjega poletja, medtem ko vsa liga NBA še naprej čaka na razplet v Brooklynu.