Barkley izbral dva najpomembnejša igralca v zgodovini NBA

Košarka 9. Mar 202120:34 > 21:05 0 komentarjev
Streeter Lecka/Getty Images
Streeter Lecka/Getty Images

Legendarni košarkar, zdaj pa kolumnist in NBA analitik Charles Barkley meni, da sta najpomembnejša igralca v zgodovini lige Magic Johnson in Larry Bird.

Barkley je ob tem poudaril, da sta neizmerno vplivala na priljubljenost lige in da ni besed s katerimi bi se jima zahvalil.

“Johnson in Bird sta najpomembnejša igralca v zgodovini lige. Brez njiju dveh NBA ne bi bil v takšnem položaju kot je trenutno. Seveda je potem Michael Jordan vse skupaj odpeljal na višjo raven, a sem dovolj star, da vem kaj se je dogajalo prej,” je dejal Barkley in dodal:

“NBA je imel takrat slab ugled. Bilo je veliko pretepov, preveč temnopoltih, preveč mamil in ni bilo dovolj donosno. Torej, ko govorimo kdo je ustvarjal zgodovino lige moramo govoriti o Johnsonu in Birdu. To kar sta storila je neverjetno. Nikoli ne bomo našli besed s katerimi bi se jima lahko dovolj zahvalili.”

Barkley se je poklonol tudi novim generacijam.

“Seveda, da imam rad Kobeja, LeBrona, Tima Duncana, Patricka Ewinga in vse te fante. A najpomembnejša v zgodbi sta Magic in Bird,” je dejal Barkley v intervjuju objavljenem na Youtube kanalu Jimmy Kimmel Live.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!