Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja Evrolige

Evroliga 4. Maj 202122:40 > 23:14 0 komentarjev
Aykut Akici/Euroleague Basketball via Getty Images
Aykut Akici/Euroleague Basketball via Getty Images

Na odločilni peti tekmi četrtfinala končnice Evrolige so košarkarji Anadolu Efesa premagali Real Madrid z rezultatom 88:83 in se s skupnih 3:2 v zmagah uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice.

Turška ekipa ni dovolila, da bi se prvič v zgodovini zgodilo, da bi ekipa, ki je vodila z 2:0 na koncu poslovila od zaključnega turnirja. V polfinalu se bo Efes sestal z moskovskim CSKA, ki je s 3:0 v zmagah odpravil Fenerbahče.

Na tekmi v Carigradu je bil mož odločitve Krunoslav Simon, ki je 39 sekund pred koncem z velike razdalje zadel met za tri za 83:80.

Efes si je četrtič zagotovil nastop na F4. V ponovitvi finala leta 2019 pa se bo poskušal CSKA-ju maščevati za poraz v Vitorii in se približati osvojitvi prve lovorike v tem tekmovanju.

Zenit nemočen

Košarkarji Barcelone so na odločilni peti tekmi četrtfinala prepričljivo premagali Zenit z 79:53 ter se s skupnih 3-2 uvrstili na F4.

Poleg tega, da bil napad Barcelone učinkovit, so Katalonci izvrstno igrali tudi v obrambi. Odlično tekmo je imel veteran Pau Gasol, ki bo jutri praznoval 41. rojstni dan. Po dvoboju je tudi prejel nagrado za igralca tekme.

Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images
Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images
Drama v Milanu

Košarkarji Olimpie iz Milana so na peti tekmi četrtfinala končnice z 92:89 premagali Bayern ter se s skupnih 3-2 uvrstili na zaključni turnir.

Italijanski velikan se je na F4 uvrstil prvič po 29 letih, v Kolnu pa bo poizkušal četrtič v zgodovini osvojiti evropski naslov. Nazadnje jim je to uspelo leta 1988. Ko so nazadnje sodelovali na zaključnem turnirju jih je v Carigradu premagal bodoči prvak “stare celine” Partizan (82:75).

Zaključni tunir bo od 29. do 30. maja v Kolnu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!