Curry postavlja nov mejnik, dveh takih pogodb ni imel nihče

Košarka 3. Avg 202122:23 0 komentarjev
Will Newton/Getty Images
Steph Curry si bo tudi z novo pogodbo napolnil žepe. FOTO: Will Newton/Getty Images

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors in njegov zvezdnik Stephen Curry sta se dogovorila za štiriletno podaljšanje pogodbe, po kateri bo vrhunski strelec prejel 215 milijonov dolarjev, poročajo ameriški mediji.

Triintridesetletni Stephen Curry, ki bi vstopil v zadnje leto stare, petletne in 201,2 milijona vredne pogodbe (v naslednji sezoni bo dobil 45,8 milijona), je prvi igralec v zgodovini NBA z dvema vsaj 200 milijonov dolarjev vrednima pogodbama.

Dvakratni najkoristnejši igralec lige in sedemkratni udeleženec tekme zvezd je v prejšnji sezoni dosegal po 32 točk na tekmo, ob tem pa še 5,8 podaje in 5,5 skoka. Drugič je bil najboljši strelec lige in je bil tretji v glasovanju za najkoristnejšega igralca.

Curry velja za enega najboljših strelcev, med drugim lahko kmalu preseže tudi rekord po številu zadetih trojk. Tega drži Ray Allen, Curry pa za njim zaostaja za 141 trojk.

Novo zvezdniško okrepitev pa so dobili Los Angeles Lakers, po Russellu Westbrooku je nov član jezernikov postal Carmelo Anthony. Sedemintridesetletnik je novico objavil na Twitterju.

Lani je za Portland Trail Blazers dosegal po 13,4 točke na tekmo. V karieri je igral še za Denver Nuggets, New York Knicks, Oklahoma City Thunder in Houston Rockets.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!