Domžalčani našli zamenjavo pod obročem

Košarka 23. Sep 202116:24 > 16:38 0 komentarjev
Venky Jois je nova okrepitev Helios Suns. Foto: Gulliverimage

Potem ko je prihod srbskega košarkarja Miloša Glišića zaustavil zdravniški pregled, se je slovenski košarkaški prvoligaš Helios Suns le okrepil na centrskem položaju. Nova okrepitev je 28-letni Avstralec Venkatesha “Venky” Jois.

Avstralec lahko igra na obeh centrskih položajih, nazadnje pa je igral v deželi “tam spodaj” za ekipo Dandenong Rangers. Športna pot ga je po končani univerzi Eastern Washington v ZDA vodila v Estonijo, na Japonsko, v Nemčijo, pa tudi na prostor bivše Jugoslavije – nastopal je za hrvaško ekipo iz Osijeka, za katero je v hrvaškem državnem prvenstvu v povprečju beležil po 17,6 točke, 9,4 skoka ter 3,1 podaje.

“Joisa smo spremljali že nekaj časa. Gre za hitrega, borbenega in iznajdljivega košarkarja, za katerega menim, da se bo dobro vklopil v sistem naše igre. Njegov manko višine je lahko prednost in ne slabost, saj želimo gojiti hitro košarko. Glede na to, da je sezona pred vrati, bomo na njegovo pravo formo in vlogo seveda morali nekoliko počakati, kar pa tudi ne moti, saj verjamemo, da se sezona lomi v drugem delu, ko bomo tudi s pomočjo Avstralca lovili svoje cilje,” je za spletno stran Helios Suns dejal trener Dejan Jakara.

#related-news_1

Prihod v Domžale lahko odločitev

28-letni Avstralec se že nekoliko neučakano veseli povratka na košarkaški parket. “O Helios Suns sem slišal samo dobro, po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba pa se mi je bilo še lažje odločiti za prihod v Domžale. Poznam nekaj košarkarjev, ki so nastopali v Sloveniji, zato vem v kakšno okolje prihajam. Začetek tekmovanja je blizu, zato bom naredil vse, da se čim prej uigram z ekipo ter da bomo skupaj rastli iz meseca v mesec.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!