Dončić pred serijo s Phoenixom: To bo pravi izziv

Košarka 1. Maj. 202211:12
Delite:
Luka Dončić. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez via Guliverimage

Luka Dončić se je skupaj z Dallasom prvič v karieri uvrstil v konferenčni polfinale zahodne konference v ligi NBA. Pred obračunom s Phoenixom poudarja, da so sonca najboljša ekipa v ligi.

Dallas se je po zmagi v seriji proti Utahu s 4:2 uvrstil v konferenčni polfinalne zahodne konference. Dončić tretjič nastopa v končnici lige NBA. V prvih dveh primerih je moral že v prvem krogu premoč priznati ekipi Los Angeles Clippers. Tokrat je prvič prebil led prvega kroga.

Dončić je na novinarski konferenci pred serijo s Phoenixom povedal: “Sem navdušen. Borimo se za največjo lovoriko v svetu košarke. Lahko postanemo svetovni prvaki. Veliko ljudi je govorilo, da ne moremo zmagati, a jaz sem bil vedno samozavesten, verjamem v to ekipo.”

V drugem krogu Luko Dončića in soigralce čaka Phoenix. Ena najboljših ekip v ligi je v prvem krogu s 4:2 v zmagah ugnala New Orleans. Po poškodbi se je vrnil Devin Booker, Phoenix tako Dallas pričakuje v polni zasedbi. Njihove moči se zaveda tudi Dončić: “Phoenix je najboljša ekipa v ligi. V lanski sezoni so se uvrstili v finale lige NBA. Igrati bomo morali brez napak, slediti bo potrebno taktičnim načrtom in igrati trdo igro.”

Phoenix ima poleg odličnega napada tudi granitno obrambo na čelu z Mikalom Bridgesom, ki bo najverjetneje zadolžen za pokrivanje Dončića. Bridges je pravi “ironman” (železni mož) lige NBA, v svoji štiriletni karieri ni izpustil še niti ene tekme. “To bo pravi izziv. Bridges je poleg Marcusa Smarta namreč najboljši obrambni igralec na svojem položaju,” je o nasprotniku še povedal Luka.

Prva tekma serije med Dallasom in Phoenixom bo v noči na torek.

Komentari

Vaš komentar