Dončić: Zgledujemo se po Dirku, naš cilj je prstan

Košarka 5. Jan 20219:39
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Prvi zvezdnik franšize Dallas Mavericks Luka Dončić je na tekmi proti Houston Rockets zasijal s trojnim dvojčkom in dokazal, da je ujel pravo formo in da je poškodba stegenske mišice pozabljena. Po tekmi se je razgovoril tudi o motivaciji svoje ekipe, ki je v Dallasu nikoli ne manjka.

V noči na torek je Dončić prišel do prvega trojnega dvojčka v novi sezoni. Slovenski superzvezdnik je vpisal 30 točk, 16 skokov in 11 podaj ter dokazal, da je poškodba, zaradi katere je izpustil tekmo s Chicagom, pozabljena.

“Pripravljen sem za igro. Še naprej bom delal na kondiciji in skušal izboljšati formo. Čaka nas še veliko tekem in ustrezno se bom pripravil. Poškodba ni bila resna,” je po tekmi povedal Luka in dodal, da je za Dallas zelo pomembno, da so s soigralci izboljšali igro v obrambi ter obrambni skok. Ob tem je Dončić pohvalil še centra Willieja Cauleyja-Steina, ki je garal tako v napadu kot v obrambi.

Novinarje je ob vsem tem zanimalo, kako Dončić, ki je prvo ime Dallasa, motivira svoje soigralce?

V Ligi NBA so vsi motivirani, še posebej to velja za Dallas. Igrati za Dallas je nekaj posebnega. Vsi se zgledujemo po Dirku in letu 2011. Vsi z veseljem igramo za to franšizo in vsi bi radi osvojili prstan. Mislim, da je to cilj vseh nas,” je povedal Dončić

Komentari

Vaš komentar