Dragić in Dončić na dveh debatnih polih

Košarka 18. Feb. 202211:19
Delite:
Luka Dončić in Goran Dragić. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee via Guliver

"Lahko bi sedeli in se o Dončiću pogovarjali cel dan," je po novi vrhunski predstavi slovenskega zvezdnika, ki je k zmagi Dallasa nad New Orleans Pelicans (125:118) prispeval 49 točk, 15 skokov in 8 asistenc, dejal trener Jason Kidd. V središču drugačne debate pa se je znašel Goran Dragić, ki ima skorajda vsako uro "novega delodajalca".

“Zadnja četrtina je bila res slaba. Veliko slabih metov. A zmagali smo, tako da sem vesel,” je v zanj značilnem sproščene slogu, ki daje vtis skorajšnje brezbrižnosti, dejal Luka Dončić. “Preveč smo se sprostili. Upam, da smo se iz tega kaj naučili,” je nadaljeval slovenski zvezdnik, ki je znova postregel z izjemno statistiko. Kar 49 točk je dosegel v 38 minutah igre. Ob tem je dodal še 15 skokov in 8 asistenc.

To je bila na zadnjih štirih tekmah še tretja Dončićeva predstava z vsaj 45 točkami, njegovo povprečje v mesecu februarja pa zdaj znaša 34,4 točke, 10 skokov in 9,6 asistence. Zadovoljstvo je še večje, ker je tudi Dallas na zadnjih sedmih tekmah slavil kar šest zmag in je na lestvici zahodne konference v varnih vodah – na petem mestu.

Nad Ljubljančanovo predstavo je bil znova navdušen tudi trener Jason Kidd, ki z zadovoljstvom opazuje še odziv soigralcev na Dončićeve strelske eksplozije in primerno sledenje. Od čakanja na uporabne žoge, sodelovanja v napadu in vse do ”umazanega” dela v obrambi. Luka pa … “Lahko bi sedeli cel dan in se pogovarjali o Dončiću. Neverjeten je. Uporabili smo že vse samostalnike in pridevnike, da bi opisali njegovo igro. Pa se znova pojavi na velikem odru in pokaže nekaj novega,” je dejal Kidd in v šali pristavil: “Upam le, da se ne bo naveličal košarke, saj lahko navdušuje še zelo dolgo.”

Naslednjo tekmo bo sicer Dallas odigral šele v noči na soboto proti Utah Jazz. Vmes pa Dončića čaka še tretji zaporedni nastop na All-star tekmi. “Kot otrok sem sanjal o tem. Zdaj bom že tretjič del tekme zvezd. To ni samoumevno. Zato bom še toliko bolj užival in poskušal pokazati svojo igro,” je pred potjo v Cleveland, ki bo v nedeljo prizorišče že 71. All-star tekme, dejal Dončić.

Kaj pa Goran Dragić

Daleč od izbora na tekmo vseh zvezd pa je bil letos Dončićev nekdanji reprezentančni soigralec Goran Dragić. Vseeno pa se njegovo ime v zadnjem obdobju stalno pojavlja v ameriških medijih. Po selitvi iz Toronta v San Antonio, kjer so po pričakovanju prekinil pogodbo, je zdaj izkušeni organizator igre znova prost igralec na tržišču. Iz dneva v dan se pojavljajo morebitni novi ”snubci”.

Če gre verjeti zadnjim namigom, so najbolj resni kandidati za Dragićevega novega delodajalca Los Angeles Lakers, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks. A ob hitrem tempu govoric, ki ga dodatno začinijo še namigi na socialnih omrežij, ne bo presenečenje, če bo konec sezone Gogi dočakal povsem drugje. Nemara tudi ob Dončiću v Dallasu, pa čeprav se trenutno zdi ta scenarij, predvsem zaradi že zapolnjenega igralskega kadra v Teksasu, manj verjeten.

Komentari

Vaš komentar