Erjavec še naprej na čelu KZS

Košarka 24. Mar 202220:03
Matej Erjavec; foto: SPS

Matej Erjavec bo tudi naslednja štiri leta prebil na čelu Košarkarske zveze Slovenije. Za Erjavca je to tretji mandat, KZS vodi že od leta 2014.

Na volilni skupščini Košarkarske zveze Slovenije je bil Erjavec edini kandidat za predsednika, zato je prejel vseh 52 glasov prisotnih članov KZS. Na položaju podpredsednikov ostajata tudi Igo Gruden in Gregor Griljc. Nadzorni odbor zveze bodo v naslednjih štirih letih sestavljali Primož Pusar, Jernej Osterman, Tomo Tiringer, Valter Bogataj in Borut Jereb, člani častnega razsodišča pa ostajajo Uroš Jakopič, Jože Ulčar in Barbara Konečnik.

Erjavec je po skupščini povedal: “Vodenje krovne košarkarske organizacije v Sloveniji je zame velika čast in hkrati obveznost. Veselim se nadaljnjega dela z ekipo odličnih in uigranih sodelavcev.” Erjavec je leta 2014 na čelu KZS nasledil Romana Volčiča. Pred tem je bil 14 let predsednik Dušan Šešok.

O izzivih, ki zvezo čakajo v prihodnosti, Erjavec pravi: “Košarkarsko zvezo Slovenije čakata vsaj dve zahtevni leti. Pred nami je zelo delovno in tekmovalno ter organizacijsko intenzivno obdobje. Letos bodo slovenske moške in ženske reprezentance vseh starostnih kategorij nastopile na rekordnem številu tekmovanj v zgodovini zveze. Prihodnje leto pa nas čaka organizacija ženskega EuroBasketa, ki je tako finančno, kot organizacijsko velik izziv in priložnost za dodaten razvoj ženskega športa.”

Komentari

Vaš komentar