Darusafaka najboljša v Eurocupu, odslej v Evroligi!

Eurocup 13. Apr 201821:07 > 21:08
SK

Košarkarji Darusafake Dogus so slavili še na drugi finalni tekmi Eurocupa, potem, ko so tudi danes pred domačimi gledalci s 67:59 premagali Lokomotiv Kuban in si z drugo in hkrati zadnjo zmago v finalni seriji priborili nastop v Evroligi v prihodnji sezoni.

Ekipa iz Turčije je osvojila svojo prvo lovoriko po letu 1962, ko so bili prvaki Turčije. Na prestolu pa so zasedli mesto Unicaje, ki je v tem tekmovanju slavila lani.

Varovanci Davida Blatta so slavili tudi na povratni tekmi Eurocupa, pred domačimi gledalci je še enkrat več padla ruska ekipa Lokomotiv Kubana s 67:59.

Turki so prvo tekmo v Rusiji dobili po podaljšku, tokrat pa so pred domačimi gledalci vse niti igre držali v svojih rokah in dobili povsem zasluženo prvi polčas z 39:33. Tudi tretja četrtina je bila na njihovi strani, saj so prednost pred zaključkom tekme samo še povečali na +10. Za goste se je vse skupaj zdelo nemogoče in res je bilo tako, saj se Turkom niso prišli bližje kot na -4.

Trener Blatt je tako po Dušanu Ivkoviću postal drugi trener, ki je osvojil tako Evroligo kot tudi Eurocup.

Njegova ekipa si je z zmago v drugem najmočnejšem košarkaškem tekmovanju priborila nastopanje v Evroligi od prihajajoče sezone dalje.