Cedevita Olimpija novega centra išče v ligi NBA

Eurocup 4. Jul 202112:18
Henry Ellenson v dresu Detroit Pistons, foto: Guliverimage.

Slovenski košarkarski prvaki Cedevita Olimpija naj bi se resno zanimali za Američana Henryja Ellensona, poroča Sportando. 24-letni center je dosedanjih pet let profesionalne kariere večinoma preživel v ligi NBA.

Henry Ellenson je bil leta 2016 v prvem krogu nabora severnoameriške košarkarske lige NBA izbran kot 18. po vrsti. Izbrala ga je franšiza Detroit Pistons, kjer je ostal do leta 2018. V dobrih dveh sezonah je za Detroit zbral 59 nastopov.

Sledila je selitev v New York, kjer se prav tako ni naigral. Minuli dve leti je nato oblekel še dres Brooklyn Nets in nazadnje Toronto Raptors. V ligi NBA je nastopil na 83 tekmah, njegovo povprečje je 4,1 točke in 2,5 skoka, v slabih 10 minutah igre na dvoboj.

Gre sicer za 208 centimetrov visokega centra z mehko roko, saj zadene tudi izza črte. Medtem ko je njegov karierni odstotek s črte prostih metov 77 odstoten. Ves čas dosedanje kariere je sicer pogosto nastopal tudi za razvojne ekipe NBA moštev. Nazadnje za razvojno moštvo Toronta v G-League, kjer je v minuli sezoni v povprečju na tekmo prispeval 21,5 točke in 8,1 skoka.

Čez lužo se ni uspel uveljaviti kot standarden košarkar, zdaj priložnost išče še na drugi strani Atlantika. Resni kandidati za njegov podpis naj bi bili Ljubljančani, je za Sportando poročal Emiliano Carchia.

Prav na položaju centra je imela Olimpija v zadnji sezoni še največ težav, potem ko se je že pred začetkom sezone huje poškodoval Mangok Mathiang. Ellenson lahko sicer igra tudi na položaju krilnega centra.

Komentari

Vaš komentar