V Stožice prihaja sin slovenske košarkarske legende

Eurocup 6. Jul 20229:33 > 10:12
Foto: Gulvierimage

Cedevita Olimpija ima novo okrepitev, iz Bologne se v Ljubljano seli Amar Alibegović, sin najboljšega strelca slovenske moške članske reprezentance na uradnih tekmah, Teomana Alibegovića. Podpisal je do konca sezone 2023/24.

Amar Alibegović je drugi novinec v taboru zmajev pred novo sezono, potem ko je že pred tedni iz Krke v Cedevita Olimpijo prišel Jan Kosi. V tem primeru gre vendarle za nekoliko odmevnejšo pridobitev, nenazadnje je 27-letni krilni košarkar zadnji dve sezoni nosil dres velikega Virtusa iz Bologne, ki bo naslednje leto igral tudi v elitni Evroligi.

Amar je bil sicer rojen v Združenih državah Amerike, svojo košarkarsko otroštvo pa je preživel v sosednji Italiji, kjer je profesionalno igral zadnje štiri sezone, sprva dve leti za Virtus Romo, v zadnjih dveh pa je z Virtus Bologno nastopal tudi v EuroCupu. Za razliko od očeta Teomana si je nadel reprezentančni dres Bosne in Hercegovine.

Z Olimpijo je podpisal dvoletno pogodbo. “Izredno srečen sem, da sem se pridružil tako velikemu klubu z bogato zgodovino. Komaj čakam, da pridem v Ljubljano, in da s soigralci začnemo s treningi ter da v vseh tekmovanjih zabeležimo čim več zmag,” je po uspešnem dogovoru dejal 206 centimetrov visoki krilni center.

Foto: Gulvierimage

Z Virtusom je Alibegović leta 2021 osvojil naslov italijanskega državnega prvaka ter naslov superpokalnega prvaka, v sezoni 2021/22 pa je postal še prvak Evropskega pokala. V EuroCupu je zaigral na 18 tekmah, od tega jih je osem začel v udarni peterki. V povprečju je dosegal 5,3 točke in 2,4 skoka.

“Amar Alibegović je zelo nadarjen košarkar, spremljali smo ga že kar nekaj časa. Ima izkušnje z igranjem v EuroCupu, nenazadnje je z Virtusom v minuli sezoni tudi osvojil naslov prvaka tega tekmovanja, zato nam bo zagotovo v veliko pomoč v obeh mednarodnih ligah, v katerih nastopamo,” je podpis ocenil športni direktor aktualnih državnih prvakov Sani Bečirović, ki je prepričan, da ima Amar tudi še veliko prostora za napredek.

S podpisom je zadovoljen tudi glavni trener Jurica Golemac: “Gre za kvalitetnega, mladega igralca, ki igra z veliko energije, obenem pa ima veliko izkušenj. Dobro pozna Ljubljano, hkrati pa mi poznamo njega. Prepričani smo, da bomo odlično sodelovali, in da je pred nami dobra skupna sezona.”

Pestri dnevi v Stožicah

Iz Stožic so novico o podpisu poslali že tretji dan zapored, potem ko sta v ponedeljek oziroma torek novi pogodbi s klubom podpisala Edo Murić in Alen Omić. S prihodom se spogledujejo še center Karlo Matković, organizator igre Lovro Gnjidić in črnogorski branilec Petar Popović.

Klub so medtem zapustili Jaka Blažič, Jacob Pullen, Zach Auguste, Melvin Ejim in Dan Duščak. Čaka se tudi še na usodi Zorana Dragića in Yogija Ferrella.

Komentari

Vaš komentar