Barca po podaljšku do zmage nad Panathinaikosom

Evroliga 15. Okt 202022:45 > 22:47
Euroleague Basketball

Četrtkov derbi 4. kroga košarkarske Evrolige med Barcelono in Panathinaikosom se je zavlekel v podaljšek, po katerem so Katalonci slavili s 97:89.

Košarkarji Barcelone so prišli do tretje zaporedne zmage, za katero pa so morali garati tudi v pet minutnem dodatku. Za Panathinaikos je to tretja odigrana tekma v novi evroligaški sezoni in drugi poraz.

Grki so sicer tekmo v Blaugrani bolje začeli in sredi prve četrtine vodili že s 15:4. Katalonci so se hitro pobrali in s serijo 11:0 v 12. minuti povedli z 21:18.

Barca je igrala brez Nikole Mirotića (koronavirus) in Víctorja Claverja, od konca prve četrtine pa tudi poškodovanega Alexa Abrinesa, kar se je poznalo. Panathinaikos je z nizom 13:3 v 27. minuti vnovič vodil (55:44), to pa je bila tudi najvišja prednost gostov na tekmi.

Gostje so nato vnovič popustili, kar se prenovljeni ekipi iz Aten v tej sezoni prevečkrat dogaja, Barca pa je to izkoristila in odgovorila s serijo 12:0 ter znova povedla. Nemanja Nedović je na začetku zadnje četrtine zadel dve zaporedni trojki, a tudi to Barcelone ni strlo. Do konca rednega dela srečanja smo spremljali izenačno tekmo, podaljšek pa je Panathinaikosu s tremi zadetimi prostimi meti priigral Leonidas Kaselakis (75:75). Barca je sicer imela zadnji napad v rednem delu, a je Higgins zgrešil met iz težkega položaja.

V podaljšku je Barcelona hitro prišla do odločilne prednosti, odločilno vlogo pa so odigrali Calathes, Hanga in Davis. V dodatnih petih minutah so Katalonci dosegli 22 točk, PAO pa samo 14.

Pri Barceloni je bil s 24 točkami, sedmimi skoki in petimi podajami prvo ime Higgins. Štiri točke manj je dodal Davis, po 14 točk pa sta vpisala še Calathes in Kuric. Na drugi strani je 24 točk dosegel Foster.