Fener od +22 do poraza, Šiško 11 točk

Evroliga 16. Okt 202021:22 > 21:38
Tolga Adanali/EB via Getty Images

Košarkarji Bayerna so po prvi četrtini proti Fenerbahčeju zaostajali že za 19 točk, na koncu pa v Carigradu slavili zmago s 75:71. Žan Šiško je za Bavarce prispeval 11 točk.

Za Bayern je Žan Šiško odigral 20 minut, dosegel 11 točk, 3 skoke in 4 asistence. Zadel je tri od štirih poskusov izza črte.

Bavarci so srečanje začeli zelo medlo, medtem ko je ekipa Igorja Kokoškova zadevala kot za stavo in vodila kar s 27:5, ob koncu prve četrtine je bilo 28:9. V drugi četrtini Turki niso popuščali in držali visoko prednost (45:25). 

V drugem polčasu pa se je zdelo, kot da sta na igrišču povsem drugi ekipi. Bayern je začel topiti prednost in po trojki Šiška malo pred koncem tretje četrtine prišel na 10 točk zaostanka. V zadnji četrtini je začel zadevati Reynolds, obramba Bayerna je delovala odlično in pet minut pred koncem so Münchenčani po trojkah Lučića in Weiler-Babba povedli s 65:63.

Zadnje minute so bile razburljive. Lučić je znova zadel za +4, nato pa je dva zaporedna koša dosegel Vesely in 73 sekund pred koncem je bil izid izenačen (68:68). Nato je za Bayern zadel Baldwin, na drugi strani pa je Brown izgubil žogo, potem ko je pred tem dvakrat zgrešil odprt met za tri.

Nekdanji igralec Crvene zvezde je nato naredil še nešportno osebno napako na Lučićem, ki je zadel en prosti met. Na drugi strani je nato Baldwin zgrešil, Fener ni dobil skoka in Lučić je z dvema prostima metoma gostom zagotovil zmago.