Zvezda padla v zadnji četrtini

Evroliga 30. Okt 202017:44 > 19:58
Mikhail Serbin/EB via Getty Images

Košarkarji Crvene zvezde so na gostovanju izgubili proti Himkiju s 77:83 in imajo zdaj 2 zmagi in 3 poraze, medtem ko je ruska ekipa na šesti tekmi dosegla prvo zmago.

V prvih treh četrtinah je bilo srečanje zelo izenačeno, Zvezda je imela po košu Terryja +5 (53:48), ampak je zamudila priložnost, da se takrat odlepi. Vseeno je vse kazalo na napeto končnico srečanja, nato pa se je razigral Errick McCollum, ki je v zadnji četrtini dosegel kar 16 točk in dramatične končnice ni bilo.

Rdeče-beli niso imeli pravih rešitev v napadu, ampak še večja težava je bila obramba. Po 30 minutah dobrega dela je prišlo do preveč izpadanj in precej odprtih metov za Ruse, kar je ekipa Rimasa Kurtinajtisa izkoristila.

Jordan Loyd je bil najučinkovitejši pri Crveni zvezdi z 18 točkami, Johnny O’Bryant je debitiral s 14 točkami in 4 skoki, Torrian Walden pa je končal pri 11 točkah.

Za Himki je največ točk (23) dosegel Errick McCollumAleksej Šved pa je prispeval 15 točk, 4 skoke in 12 asistenc, Jordan Mickey pa je 11 točkam dodal 11 skokov.

V naslednjem kolu bo Crvena zvezda 6. novembra gostovala v Münchnu pri Bayernu, Himki pa v Carigradu pri Fenerbahčeju.