Milano je Zvezdino mesto: Loyd vodil do nove zmage

Evroliga 18. Nov 202020:10 > 22:45
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Crvene zvezde so v devetem krogu Evrolige v gosteh premagali Armani s 87:79 in tako nadaljevali niz zmag proti ekipi iz Milana.

Tekom celotnega srečanja smo na parketu gledali oster boj. Armani je zahvaljujoč odličnemu zaključku prve četrtine z rezultatom 8-1 prišel do prednosti petih točk (23:18). A izkazalo se je, da je bil to edini trenutek, ko Zvezda ni imela nadzora nad rezultatom. Ko ji je na polovici druge četrtine uspelo priti do prednosti so od takrat dalje igrali precej bolje v obrambi in postopoma višali razliko. 

Pri Zvezdi skorajda ni bilo slabega posameznika, a spet je predvsem v drugem polčasu izstopal Jordan Loyd, ki je imel fantastično podporo Johhnya O’Bryanta in Coreya Waldena. Zvezda je v zadnji četrtini prišla do dvomestne prednosti in vsakič, ko je Armani zapretil je Loyd imel odgovor in na koncu Zvezdo pripeljal do nove zmage v Milanu in skupno šeste zaporedne proti tej ekipi. 

Loyd je bil najučinkovitejši s 17 točkami, Walden jih je dodal 15, Johhny O’Bryant pa 11. Na drugi strani je bil najboljši strelec Vladimir Micov, ki je dosegel 13 točk. 

Standings provided by SofaScore LiveScore