Vse pripravljeno na žreb Evrolige, Blatt naj trener leta

Evroliga 8. Jul 201414:29 > 14:29

Ljubljana – V četrtek si ob 12:00 v živo na SK 1 oglejte žreb pred novo sezono Evrolige. Za najboljšega trenerja lanske sezone je bil s strani stanovskih kolegov izbran David Blatt.

Kar nekoliko v senci svetovnega prvenstva v nogometu, bodo v četrtek v Barceloni izžrebali skupine nove sezone Evrolige. v šestih bobnih se bo znašlo 24 oziroma 23 ekip (zadnja bo znana šele po kvalifikacijah), ki bodo razdeljene v štiri skupine. Slovenci bomo še drugo leto zapored brez svojega predstavnika, barve nekdanje skupne države pa bosta zastopala Crvena Zvezda in Cedevita. Kdo s kom, bo torej znano v četrtek.

Žreb iz prestolnice Katalonije si v četrtek od 12.00 naprej v živo oglejte na SK 1. Seveda boste tudi letos na programih Sport Kluba lahko spremljali celotno tekmovanje v najmočnejši klubskem tekmovanju na stari celini – vse od skupinskih bojev do zaključnega turnirja, ki ga bo letos od 15. do 17. maja gostil Madrid.

Blatt najboljši trenerŠe pred žrebom so trenerji evroligaških zasedb izbrali najboljšega trenerja za minulo tekmovalno obdobje. Nagrada je romala v roke odličnemu Davidu Blattu, ki je Maccabi znova popeljal na vrh Evrope. Izraelski trener bo v naslednji sezoni vodil Cleveland v ligi NBA.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images