Begić iz Olimpije v evroligaško Laboral Kutxo

Evroliga 19. Nov 201415:59 > 20. Nov 2014 9:35

Ljubljana – Union Olimpija je pred nadaljevanjem sezone ostala brez Mirze Begića, ki je že ob prihodu v klub podpisal odprto pogodbo, ki mu je v primeru ponudbe iz tujine omogočala predčasni odhod. Ta je sedaj prišla s strani Laboral Kutxe, kjer bo slovenski reprezentančni center družil moči s Sašo Vujačićem.

Čeprav v zaključku lanske sezone ni igral, je Mirza Begić v majici Union Olimpije hitro upravičil svoj sloves. Igra zmajev je bila z njim pod košem veliko bolj kompaktna in zanesljiva, v nadaljevanju sezone pa se bodo morali izbranci Aleša Pipana znajti brez odličnega centra. Že ob prihodu v Stožice je bilo jasno, da bo Begić v primeru zadovoljive ponudbe iz tujine zapustil klub. Po odličnih igrah Begića (v EuroCupu je v povprečju beležil 14 točk, 4 skoke in 3,7 blokade na tekmo, v Ligi ABA pa je bilo njegovo povprečje 9,8 točke, 5,8 skoka in 2,3 blokadi na srečanje) je bilo tako le še vprašanje časa, kdaj se bo znova odpravil v tujino.

Govoric je bilo ogromno, na koncu pa so si usluge Begića najbolj želeli pri španski Laboral Kutxi, ki jo v Evroligi seveda lahko spremljate na programih Sport Kluba. “Ne glede odhod odličnega košarkarja, smo s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj je bil vsak trening in vsaka tekma z Mirzo dodana vrednost za našo mlado ekipo, ki je v uvodu v sezono dosegla odličen rezultat tudi po njegovi zaslugi. Verjamemo, da je tudi klub igralcu pomagal do želene forme, tako da sta brez dvoma s sodelovanjem lahko zadovoljni obe strani. Klubska finančna situacija v tem trenutku ne dovoljuje nikakršnega povečanja proračuna za člansko ekipo. Ne glede na številne poskuse, konkurenčne ponudbe, ki bi si jo Begić zaslužil, nismo mogli pripraviti. Vsakršno zadolževanje in sklepanje dogovorov brez ustreznih garancij ter ponavljanje napak iz preteklosti ne pride v poštev. Članska ekipa je tudi brez Mirze zapolnjena na vseh igranih mestih in več priložnosti bodo morali izkoristiti nekateri drugi igralci, na kar smo v klubu tudi računali,” je ob pričakovanem odhodu dejal direktor zmajev Matevž Zupančič.

Begić bo v Španiji združil moči s Sašo Vujačićem. Že v četrtek boste slovenski dvojec lahko spremljali na SK 2, kjer bomo prenašali obračun 6. kroga Evrolige med Neptunasom in Laboral Kutxo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images