SK 2 ob 18:00: Real Madrid v Rusijo po prvo mesto v skupini A

Evroliga 4. Dec 201412:00 > 12:01
Ljubitelji elitne košarkarske Evrolige boste v četrtek zvečer na Sport Klubu znova prišli na svoj račun, saj bomo na vseh treh programih prenašali zanimive obračune … Odvijajo se bitke za uvrstitev v drugi del tekmovanja, ponekod za prestižno drugo mesto v skupini, najbolj zanimivo pa je bržčas v skupini A, kjer niti zmagovalec skupine še ni znan. Če so v preostalih skupinah Barcelona, CSKA in Olimpiakos razred zase, pa v skupini A ni tako, saj ima vodilni Real Madrid po sedmih krogih pet zmag in dva poraza, zato se bo moral za status najboljšega še potruditi. Lanski finalist Evrolige nocoj gostuje v Nižjem Novgorodu, kjer bo velik favorit, spodrsljaja pa si Španci ne smejo privoščiti, saj jim za ovratnik dihajo košarkarji Efesa, ki pa tudi sami igrajo izjemno težko tekmo, saj gostujejo pri Žalgirisu v Litvi. Obračun med Nižjim Novgorodom in Realom Madridom si nocoj ob 18. uri lahko ekskluzivno ogledate na našem drugem kanalu SK 2, na istem programu pa bo ob 20:00 tudi tekma med Limogesom in Unicajo!


REAL PRVIČ GOSTUJE V NIŽJEM NOVGORODU, PRI VODILNI EKIPI RUSKE LIGE


Real Madrid sploh še nikoli ni gostoval v Nižjem Novgorodu, z gostujočo zmago v Rusiji pa bi potrdil svojo uvrstitev v drugi del tekmovanja. V belem dresu spet blesti Rudy Fernandez, ki bo v napadu pomagal zvezdnikom kova Jaycee Carroll, K.C. Rivers in Jonas Maciulis. Fernandez sI bo nocoj zoperstavil enemu najboljših branilcev v ligi, Tarencu Kinseyju, zelo agresiven pa je tudi Semen Antonov. Nižji se bo v napadu zanašal predvsem na Taylorja Rochestieja in Dmitrija Hovostova, od katerih se pričakuje dober tempo igre, da se ne bi ponovil scenarij iz Madrida, ko je na prvi tekmi Real visoko zmagal z rezultatom 112:83.
BAGACKIS: REAL IMA SVOJE ŠIBKE TOČKE, KI JIH POZNAMO
Ainars Bagackis, domači trener, tekmeca izjemno spoštuje: “Mislim, da bi kaj posebej razlagati o moči ekipe Reala ni potrebno. To je ena najboljših ekip na svetu, toda vseeno nisem bil presenečen, ko so prejšnji teden izgubili proti Unicsu. Imajo namreč tudi svoje pomankljivosti, šibke točke, kar pa moramo znati izkoristiti. Moramo pozabiti, kako velika imena imajo v svoji ekipi in preprosto igrati svojo igro!”

Gostujoči strateg Pablo Laso je prav tako previden: “Naš glavni cilj je uvrstiti se v drugi del tekmovanja. To bomo poizkušali doseči čimprej, če gre, že danes. Nekatere ekipe so postale precej boljše tekom sezone, tu je govora zlasti o Unicsu in Žalgirisu, Efes igra odlično, Nižji Novgorod pa vodi v ruski ligi. Lahkih tekmecev v Evroligi danes ni več. Rusi odlično berejo igro nasprotnika, zato bodo verjetno tokrat igrali povsem drugače, kot so na prvi tekmi!”

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images