SK 3 ob 20:15: V izenačeni skupini D Gala gosti Laboral

Evroliga 5. Dec 20142:18 > 2:19
Petek na televiziji Sport Klub prinaša zadnje tekme osmega kroga elite košarkarske Evrolige, v kateri boj za napredovanje v drugi krog tekmovanja postaja vse bolj razburljiv. V skupini D se vse tri tekme igrajo nocoj, zelo razburljivo pa bo predvsem v carigrajski Ipekči Areni, kamor prihaja v zadnjem času razigrana Laboral Kutxa, ki je prešnji teden doma z 89:70 “razbila” do tedaj še neporaženi Olimpiakos iz Pireja in tako napredovala na tretje mesto v skupini. Turki so izgubili v Valencii in si močno zapletli položaj, saj so padli na četrto mesto v skupini, na sedmi tekmi doživeli že četrti poraz, kar jih pušča v negotovosti pred decembrskim zaključkom prvega dela lige. Gala si poraza to pot praktično ne sme privoščiti, saj je tik za njim z enakim razmerjem zmag in porazov ter samo nekoliko slabšo razliko v koših tudi litvanski Neptunas, brez možnosti za napredovanje pa nit niti zadnjeuvrščena Valencia, ki ima samo eno zmago manj od prej omenjenih ekip. Valencia sicer v 8. krogu pred domačimi gledalci gosti ekipo Crvene Zvezde, Neptunas pa gostuje v Pireju. Tekmo med Galatasarayjem in Laboralom Kutxo si lahko v neposrednem prenosu ogledate na našem tretjem programu SK 3 ob 20:15!


GALATASARAY PRED DOMAČIMI GLEDALCI LETOS ŠE NEPREMAGAN


Galatasaray je v letošnji sezoni Evrolige neporažen pred domačimi gledalci, Laboral Kutxa pa še ni zmagala v gosteh. Na prvem medsebojnem srečanju je v Baskiji domača ekipa po preobratu 31. oktobra letos zmagala s tesnih 91:90, blestel je Colton Iverson, s številnimi podajami in meti za tri točke pa je blestel tudi Thomas Heurtel. Omenjena zvezdnika bosta tudi v petek zvečer glavno baskovsko orožje. Heurtel se bo moral na parketu zoperstaviti Carlosu Arroyju, Iverson pa se bo skupaj z Mirzo Begićem postavil po robu Ianu Vougiokasu, Keremu Gonlumu in Natu Jawaiu. V domačem taboru je v zadnjem času sicer izjemno vroč tudi Zoran Erceg, ustaviti ga bosta skušala Toko Shengelia in Davis Bertans.
Domači trener Ergin Ataman ima sicer precej težav s poškodbami, toda glavno prednost domačih bo dvorana, v kateri so letos že padli Neptunas, Crvena Zvezda in Valencia. “Laboral nas je letos premagal pred domačimi gledalci, od takrat pa je še napredoval. Računamo na pomoč domače publike, toda ne bo lahko. Poraz ne pride v poštev, z zmago bi naredili pomemben korak proti uvrstitvi v drugi del tekmovanja,” je na tiskovni konferenci povedal Ataman.
NAVARRO: KLJUČNEGA POMENA BO TEKMA Z VALENCIO
Gostujoči trener Ibon Navarro opozarja, da tudi v primeru zmage njegova ekipa še ne bo uvrščena v drugi del tekmovanja. “Galatasaray bo z zmago praktično že potrdil napredovanje, nam pa zmaga nič ne bi pomagala, če bi nato izgubili z Valencio. Tista tekma bo za nas ključnega pomena, toda to ne pomeni, da nocoj ne gremo na zmago. To je gostovanje, ki bo zelo zahtevno. Sami od sebe zahtevamo zmago, čeprav vemo, da Galatasaray doma letos ni izgubil še niti ene tekme. Njihovi igralci imajo to kvaliteto, da lahko zadevajo iz nemogočih položajev, ko so dobro pokriti, ko so pod pritiskom. Menim, da bo ta tekma tesna in morda odločena šele po podaljških,” pa se je razgovoril španski strateg.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images