SK 3 ob 18:00: Bo CSKA ostal edina neporažena ekipa Evrolige?

Evroliga 18. Dec 201414:35 > 14:38
Nocoj boste na Sport Klubu na svoj račun znova prišli ljubitelji košarke, saj je na sporedu zadnji, deseti krog prvega dela Evrolige, številne tekme pa bomo nocoj prenašli tudi na naši televiziji. Tako si boste lahko na prvem programu SK 1 ob 19:00 ogledali dvoboj med Galatasarayjem in Olimpiakosom v skupini D, na kateri Turki nujno potrebujejo zmago, da bi ob ugodnem razpletu preostalih srečanj morda računali na preboj v drugi del tekmovanja. Ob 21. uri se srečata Real Madrid in Efes v skupini A, kar bo neposredni spopad vodilnih dveh moštev za prvo mesto, na programu SK 2 pa si lahko že ob 19. uri ogledate spopad med Valencio in Neptunasom. Litovci so v odličnem položaju, da v skupini D zasede končno četrto mesto, hkrati pa bodo upali na nov poraz Galatasarayja. Na istem programu (SK 2) ob 20:45 sledi srečanje med Turowom in Milanom v skupini C, kjer si je Emporio Armani že zagotovil napredovanje, a lahko preseneti Panatinaikos v bitki za tretje mesto. Poljaki so brez možnosti za uvrstitev v drugi del tekmovanja. Na kanalu SK 3 si boste lahko ogledali še dve tekmi … Ob 18:00 bo najprej na sporedu dvoboj med CSKAjem in Limogesom v skupini B, Moskovčani pa lahko z domačo zmago proti zadnjeuvrščeni ekipi skupine potrdijo prvo mesto kot edina neporažena ekipa prvega dela sezone. Na kanalu SK 3 bo ob 20:05 na sporedu še srečanje med Maccabijem in Unicajo v isti skupini, ki pa ne odloča o praktično ničemer.


CSKA LAHKO OSTANE EDINA NEPORAŽENA EKIPA PRVEGA DELA SEZONE


Tekma med CSKAjem in Limogesom sicer ne bo imela velikega vpliva na razplet v skupini B, saj so Moskovčani že potrdili prvo mesto, Limoges pa je povsem brez možnosti, da bi se uvrstil v drugi del tekmovanja. Limogesova usoda je tako nadaljevanje sezone v pokalu Eurocup, kjer bo v igri za naslov ostalo še 32 moštev. CSKA se bo v napadu nocoj najbolj zanašal na Nanda de Cola in Aarona Jacksona, košarkarski poznavalci pa se veselijo naveze De Colo – Leo Westermann. 


Limoges upa na morebitno presenečenje, za kaj takšnega pa bodo morali svojo najboljšo predstavo prikazati Ramel Curry,Jamar Smith in Novel Boungou-Colo. Vitalij Fridzon in Manučar Markoišvili bosta v domačem taboru zadolžena za ustavljanje omenjenih napadalcev. CSKA sam v napadu poseduje takšna imena, kot so Sasha Kaun, Kyle Hines in Adrej Vorocevič.

UNICAJA RAČUNA NA TRETJE MESTO V SKUPINI B
V isti skupini se bosta zvečer ob 20:05 pomerila tudi Maccabi in Unicaja, ki sta oba že uvrščena v drugi del tekmovanja … Unicaja bo zasedla tretje mesto v skupini, če doma zmaga, Cedevita pa premaga Albo Berlin. Maccabi je že potrdil drugo mesto v skupini, čeprav je prejšnji teden igral brez Marqueza Haynesa. Na njegovem položaju sta se na zadnjih tekmah izkazala Jeremy Pargo in Yogev Ohayon, ki se bosta morala danes zoperstaviti nevarnima Jaysonu Grangerju in Stefanu Markoviću. Unicaja računa ostrostrelce kova Ryan Toolson in Kostas Vasileadis.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images