Radonjić: Proti Maccabiju moramo uživati

Evroliga 7. Jan 201516:06 > 16:08

Ljubljana – Košarkarje Crvene Zvezde v četrtek čaka naslednja preizkušnja v Evroligi, ko jih ob 20:05 čaka gostovanje pri aktualnem prvaku Maccabiju. Srečanje si v ekskluzivnem prenosu ob komentarju Mihe Penka oglejte na SK 1!

Po uvodnem visoko oktanskem obračunu v 1. krogu Top 16 Evrolige proti madridskemu Realu v beograjski Areni košarkarje Crvene Zvezde v četrtek čaka nov evropski gigant – aktualni prvak in “večni” izraelski prvak Maccabi. Za rdeče-bele bo to že tretji obračun v sedmih dneh, drugi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, na kar je opozoril tudi prvi mož stroke pri srbskemu predstavniku Dejan Radonjić.

“Nadaljuje se težake ritem. Praktično smo direktno iz Ljubljane prišli v Pionir na trening, v torek zgodaj zjutraj pa odšli na dolgo pot v Tel Aviv. Naslednji dvoboj je nova obveza. Obveza, ki nam predstavlja priložnost, da uživamo v tekmi proti evropskemu prvaku. Maccabi je kot vedno ekipa z najvišjimi cilji in z možnostjo, da brani naslov evropskega prvaka. Prestali so določene spremembe, a zadržali okostje ekipe, ki je prinesel velik uspeh. V 1. krogu so vodili večji del tekme proti Panathiaikosu, vendar so se Grki dobro odzvali in na ta način pokazali, da so tudi oni ekipa za najvišje dosežke,” je sprva dejal Radonjić.

“Smo najmlajša ekipa v Evroligo in nastopanje v Top 16 gledamo kot veliko priložnost za napredek, kar ne pomeni, da se bomo na naslednje obračune pripravljali drugače. Pripravili se bomo na najboljši mogoči način, da bomo enakovredni Maccabiju na gostovanju z željo, da damo vse od sebe in pripravimo presenečenje,” Radonjić pred gostovanjem pri ponosu Izraela niti približno ne izobeša bele zastave.

Maccabi ima praktično na vsakem igralnem mestu po dva kvalitetna igralca, Jako Blažiča in soigralce brez dvoma čaka težka naloga v boju za prvo zmago v drugem delu: “Maccabi ima možnost, da igra na različne načine, z močnim centrom, z nizkim igralcem na poziciji pet. Igrajo zelo dobro obrambo in moramo odgovoriti na vse njihove kvalitete. Menim, da imamo zmožnosti, da to naredimo, toda moramo se zavedati, da gremo v goste k prvaku Evrope. Šola se nadaljuje.”

Ob dvoboju v Tel Avivu bo v skupini E madridski Real v četrtek ob 20:45 gosti Galatasaray (v živo na SK 2), v skupini G pa nas čakata obračuna CSKA vs. Laboral Kutxa (ob 18:00 v živo na SK 1) in Olympiacos vs. EA7 Milan (Ob 20:45 v živo na SK 3).

Evroliga, Top 16, 2. krog:

Skupina E

Četrtek, ob 20:05 v živo na SK 1:Maccabi – Crvena Zvezda

Ob 20:45 v živo na SK 2:Real Madrid – Galatasaray

Petek, ob 18:45 v živo na SK 1:Žalgiris – Alba Berlin

Ob 20:45 v živo na SK 1:Barcelona – Panathinaikos

Lestvica:1. Alba Berlin 2 točki2. Galatasaray 23. Panathinaikos 24. Real Madrid 25. Crvena Zvezda 16. Maccabi 17. Žalgiris 18. Barcelona 1

Skupina F

Četrtek, ob 18:00 v živo na SK 1:CSKA – Laboral Kutxa

Ob 20:45 v živo na SK 3:Olympiacos – EA7 Milan

Petek, ob 17:30 v živo na SK 3:Nizhny – Fenerbahče

Ob 19:30 v živo na SK 2:Anadolu Efes – Unicaja Malaga

Lestvica:1. Nizhny 2 točki2. Olympiacos 23. Anadolu Efes 24. CSKA 25. Fenerbahče 16. Laboral Kutxa 17. Unicaja Malaga 18. EA7 Milan 1

Author: Ž. Š., Foto: Crvena Zvezda/Facebook