SK 1 ob 18:00: CSKA gosti stare znance, košarkarje Laborala!

Evroliga 8. Jan 201512:16 > 12:17
Danes boste na svoj račun na Televiziji Sport Klub znova prišli vsi ljubitelji košarke, saj se s tekmami 2. kroga nadaljuje drugi del prvenstva v elitni Evroligi, v kateri ostaja še 16 najboljših moštev na stari celini. Drugi del sezone se je sicer uradno z dvema tekmama začel že 30. decembra, nadaljeval pa takoj po novem letu, ko je številnim favoritom spodrsnilo. Med njimi tudi aktualnemu evropskemu prvaku Maccabiju, ki bo v skupini E danes pred domačimi gledalci gostil Crveno Zvezdo, k i je prejšnji teden prav tako izgubila. Že dve uri prej  (18:00) pa bo na istem programu na sporedu tudi obračun med CSKAjem in Laboralom Kutxo v skupini F. Moskovčani so v prvem krogu po podaljških v Carigradu ugnali Fenerbahče (81:84), Laboral je doma izgubil proti Efesu (67-72). Sicer pa si boste nocoj v neposrednem prenosu lahko ogledali še dve tekmi … Na kanalu SK 2 bomo 20:45 prenašali srečanje med Realom in Galatasarayjem, medtem ko bo na kanalu SK 3 od 21. ure dalje prenos obračuna med Olimpiakosom in EA Milanom.  Bodite v naši družbi tudi nocoj!

MILOŠ TEODOSIĆ PRIPRAVLJEN ZA TEKMO


Ena izmed zanimivejših tekem v skupini F bo nocoj odigrana v ruski prestolnici, kjer se srečata CSKA in Laboral Kutxa. Gre že za neke vrste rivalstvo, saj sta se ekipi doslej dvakrat pomerili v polfinalu Evrolige … Prvič že leta 2005, drugič leta 2008. Laboral ima letos dva nova ključna igralca; Dariusa Adamsa in Mika Jamesa, ki bosta imela nalogo ustaviti ponovno zdravega srbskega zvezdnika v dresu ruskih prvakov, Miloša Teodosića. Teodosić postaja košarkar, ki lahko v vsakem trenutku sam odloči tekmo, zato je zanimanje zanj iz Lige NBA iz dneva v dan večje.
Aaron Jackson je eden boljših atletov, ki bi lahko ustavili ostrostrelca, kot je prej omenjeni Adams. Laboral, ki se je sicer v prvem delu Evrolige neprepričljivo boril za napredovanje, ima široko klop kvalitetnih igralcev, med kateri je treba izpostaviti predvsem ostrostrelce Fernanda San Emeteria, Davisa Bertransa, Fabiena Causeurja in novoprišleka Bena Hansbrougha. Bertans in San Emeterio ne bosta imela lahke naloge proti Sonnyju Weemsu, Hansbrough in Causeur pa se bosta zoperstavila bolj izkušenim igralcem, kot sta Vitalij  Fridzon in Manučar Markoišvili. Pri CSKAju se zanašajo še na Kyla Hinesa, Andreja Voronceviča in Sašo Kauna. Laboral ima prednost pod obroči, ker bosta visoka centra Colton Iverson in Mirza Begić.
DOMAČI TRENER VOŠČI SREČEN PRAVOSLAVNI BOŽIČ
Dimitris Itudis meni, da je Laboral letos veliko boljši tekmec, kot pa v zadnjih letih: “Ekipa se je močno spremenila. Pripeljali so številne nove košarkarje, igrajo hitro košarko po notah novoprišlekov Jamesa, Adamsa in Hansbrougha. Ponavadi dosegajo veliko število točk, zato smo jih temeljito analizirali. Preučili smo njihova nastopa proti Efesu in Estudiantesu, tekmeca zelo spoštujemo. Hkrati bi rad vsem, ki praznujejo pravoslavni božič, voščil vesele praznike in jih pozval, naj pridejo na tekmo v čim večjem številu!”


Ibon Navarro, gostujoči trener, se zaveda moči ruskega velikana. “CSKA ima poleg izjemnih atletov tudi odlično tehnično podkovane igralce. Želimo si odigrati dobro partijo v gosteh, saj doma igramo precej bolje. V obrambi potrebujemo nekaj več avtomatizma,” je med drugim na tiskovni konferenci poudaril Navarro.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images