SK 2 ob 20:45: Lahko Galatasaray pripravi presenečenje v Madridu?

Evroliga 8. Jan 201512:38 > 12:38
Danes boste na svoj račun na Televiziji Sport Klub znova prišli vsi ljubitelji košarke, saj se s tekmami 2. kroga nadaljuje drugi del prvenstva v elitni Evroligi, v kateri ostaja še 16 najboljših moštev na stari celini. Drugi del sezone se je sicer uradno z dvema tekmama začel že 30. decembra, nadaljeval pa takoj po novem letu, ko je številnim favoritom spodrsnilo. Med njimi tudi aktualnemu evropskemu prvaku Maccabiju, ki bo v skupini E danes pred domačimi gledalci gostil Crveno Zvezdo, k i je prejšnji teden prav tako izgubila. Že dve uri prej  (18:00) pa bo na istem programu na sporedu tudi obračun med CSKAjem in Laboralom Kutxo v skupini F. Moskovčani so v prvem krogu po podaljških v Carigradu ugnali Fenerbahče (81:84), Laboral je doma izgubil proti Efesu (67-72). Sicer pa si boste nocoj v neposrednem prenosu lahko ogledali še dve tekmi … Na kanalu SK 2 bomo 20:45 prenašali srečanje med Realom in Galatasarayjem, medtem ko bo na kanalu SK 3 od 21. ure dalje prenos obračuna med Olimpiakosom in EA Milanom.  Bodite v naši družbi tudi nocoj!

Real Madrid in Galatasaray sta v drugem delu sezone tekmeca v skupini E.  Madridčani so nastopanje med najboljšimi 16 ekipa v Evroligi začeli z zmago na težkem gostovanju v Kombank Areni (72:79), na kateri je največ točk za Špance dosegel Rudy Fernandez (15). Turki so doma za devet točk ugnali vselej neugodnega litvanskega nasprotnika Žalgiris (78-69), v Ipekči Areni pa sta bila s po 14 točkami najbolj učinkovita Zoran Erceg in Sinan Guler. Obe ekipi sta trenutno v nizu zaporednih zmag … Madridčani so nazadnje dobili štiri zapored, Galatasaray pa dve.
Madridska ekipa, ki jo vodi trener Pablo Laso, je sestavljena iz samih zvenečih igralskih imen, zvezdnika ima praktično na vsaki igralski poziciji. Galatasaray ima prav tako kakovostno zasebo in udarno peterko, zato pa precej krajšo in manj kvalitetno klop. Glavna turška prednost utegne biti požrtvovalnost; košarkarji so lačni zmag in uspeha. Gostujoči zvezdnik Carlos Arroyo se dobro zaveda, kaj ga čaka na obračunu s takšnima imenoma, kot sta MVP Evrolige Sergio Rodriguez in Sergio Llull. Galatasaray ima v svojem kadru tudi Justina Carterja, Sinana Gulerja in Martyja Pociusa, ki se bodo morali zoperstaviti Rudyju Fernandezu, Jayceju Carrollu in Jonasu Maciulisu.
Turški košarkarski gigant je izgubil zadnjih osem gostovanj, v Madridu pa bo še toliko težje vzeti skalp enemu glavnih kandidatov za naslov prvaka, ki bo za nameček letos gostil še zaključni turnir četverice. Domači trener Laso opozarja predvem na Ercega in Arroyja, preko katerih Gala lahko pride do morebitnega presenečenja. “Galatasaray je ekipa, ki poizkuša narekovati ritem igre, kar pa ji ne bomo smeli pustiti,” je še dodal Laso. Gostujoči trener Ergin Ataman ni bil pretirano zgovoren, upa le, da lahko njegova ekipa pripravi presenečenje …

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images